Anna Ekblom – Retorikkonsult och föreläsare

Jag har länge varit intresserad av att förstå människors beteende. Att förstå bakgrunden till deras handlingar, tankar och känslor. Jag har framförallt varit intresserad av att förstå relationer mellan människor och hur vi medvetet eller omedvetet kan påverka dessa relationer.

Detta har jag studerat utifrån två väldigt olika, men på många sätt lika områden: psykologi och retorik. Jag ser det som två sidor av samma mynt. Retoriken visar oss vad vi kan säga eller göra för att få andra att vilja lyssna. Medan psykologin förklarar varför det funkar.

Jag har en kandidatexamen i retorik från Lunds Universitet och en kandidatexamen i psykologi från Lunds Universitet. Eftersom jag har velat förstå hur inflytande sker i arbetslivet och i ledarskap har jag inriktat mig på arbets- och organisationspsykologi, samt läst projektledning på Lunds Tekniska Högskola. Mitt intresse i retorik handlar om hur vi får människorna vi pratar med att reagera och hur vi skapar inflytande – på ett schysst sätt! För retorik handlar inte om att övertala, utan om att övertyga.

På snacka snyggt håller jag i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar. Jag ger intervjuer och deltar på evenemang och nätverksträffar. Jag hjälper dig med hur du framgångsrikt får ditt budskap att nå fram. 

Jag utbildar på svenska, norska och engelska.

Hör gärna av dig på 076-210 04 88 eller anna@snackasnyggt.se

Områden Anna utbildar inom:

  • Modern retorik och presentationsteknik
  • Härskartekniker
  • Sälj- och pitchretorik
  • Medieretorik
  • Förhandlingsteknik
  • Argumentationsteknik
  • Kommunikativt ledarskap

Sagt om Anna:

“Annas föreläsning var mitt i prick. Vi har fått mycket bra reaktioner från våra medarbetare där de förklarar hur de ska använda sig av motstrategier för att få bort härskarteknikerna. Otroligt att vi fick så mycket med oss på bara en timme!”
Sofia Liljestrand Ettelva Arkitekter

“Vi är oerhört tacksamma för föreläsningen och alla tyckte den var väldigt uppskattad! Det folk gillade mest var att hon skiljde sig från andra föreläsare, då hon inte bara gjorde en inspirerande föreläsning utan även gav konkreta tips. Det syntes tydligt att hon är utbildad inom retorik, då hennes röst inte var monoton och tråkig som vissa andra föreläsare. Man tröttnade aldrig på att lyssna!”
Rut Yirdaw, Projektledare Handelshögskolan Feminist Society 

 

“Anna var GRYM! Alla gillade henne och hon var riktigt duktig. Perfekt tjej för uppdraget.”
Hidaya El Harfaoui, Rädda Barnen

Vill bara skriva direkt och säga att vi alla uppskattade Annas föreläsning så enormt idag! Alla deltagare tyckte verkligen att hon var strålande. Stort stort tack för en fantastisk dag!”
Maria Björsson, Verksamhetsutvecklare, Unizon

 

”Det var riktigt kul att ha Anna här! Alla som jag pratat med samt jag själv tyckte att workshoppen var riktigt bra. Man fick verkligen konkreta verktyg som man kan använda både i sin roll inom projektet men även i sitt privatliv.”
Nicolas Munke Cilano, Projektledare ARKAD 2019

 

“Du gjorde stort intryck på hela gänget både som person och retoriker. Vi var eniga att att det hade varit lika intressant i många timmar till! På eftermiddagens reflektion var det svårt att avbryta alla reflektioner om hur de nycklar, synsätt och ögonöppnare du gav oss kan användas i våran vardag och hur olika det är i olika situationer. Din inledning igår satte så stort avtryck på mig personligen och jag kan verkligen känna att det är så konstigt att inte retorik är någonting som vi utbildats i under skolgången.

Jag höll i eftermiddagens konferens och till detta hade jag väldigt bra nytta av nervositetshantering och tack vare mina nya insikter så skakade jag inte i händerna, jag tappade inte tråden och helt ärligt var det nog första gången jag verkligen njöt av att stå och prata framför flera personer så jag är verkligen tacksam för föreläsningen/workshopen du höll.”
Maria Celion, Svensk Fastighetsförmedling

“Det var mycket bra! Jag fick många bra tips med mig som jag inte visste om eller tänkt på innan. Jag är glad att jag fick till en bra historia som jag kan berätta. Jag vet nu att jag har fler tankar och erfarenheter inom mig som jag ska locka fram.”
Anna-Lena Andersson, Socialchef Kalix Kommun

“Du gjorde et meget godt inntrykk på deltakerne og meg. Du fikk en evalueringsscore på 87 på faglig innhold og 90 på formidling. Dette der 100 er høyeste score og alt over 67 anses som et bra resultat på et betalt arrangement. Sjelden vi ser 90 tallet på noen foredragsholdere (og jeg har vel vært med på over 200 lignende evalueringer). Vi er i kjempefornøyd med kunnskapen du delte, og måten du presenterte det på.”
Hans Martin Opsal, Bergen Salgs og Reklame forening

 

”Jag är väldigt nöjd med de två timmarna jag hade tillsammans med Anna. Jag fick så många tips jag kan använda i min arbetsvardag! Nu är det bara upp till mig att använda de nya kunskaperna!”
Peter Svensson, Fastighetsförvaltare & Projektledare Kungsbacka Kommun 

 

”Kanonbra med konkreta verktyg! Anna var grym, och alla har sagt i efterhand att det var bra!”
Johan Anäng, Sales- and event manager, TeamTastic 

 

”Tusen tack en fantastiskt inspirerande föreläsning! Verkligen givande & gav mersmak.”
Pär Kärrborn, Senior Area Sales Manager, Scandic