Dags att uppdatera kompisrelationen?

I vissa skeden i livet kan kompisrelationer förändras, kanske har du och din vän växt ifrån varandra, livet ser annorlunda ut från tidigare eller så är det en vän som förr gav dig mycket energi men som nu bara gör dig sänkt. Då är det dags att uppdatera kompisrelationen! 

Detta är för dig som antingen bara vill uppdatera din kompisrelation och ta den till en ny nivå eller för dig som behöver göra slut med en vän. Ibland händer det att vi umgås med vissa personer bara för att vi alltid har gjort det, trots att vi egentligen varken vill eller har lust att göra det. Det sker helt enkelt lite av tradition. Det är dock viktigt att tänka på att du är värd det bästa av dina kompisrelationer och du ska aldrig behöva må dåligt när du träffar en så kallad kompis. Här kommer tipsen på hur du vet om det är dags att reboota din kompisrelation: 

Låt magkänslan avgöra 

Är du osäker på om det är dags att reboota din kompisrelation eller om du kanske bara inbillar dig? Gå efter magkänslan och energikompassen. Känner dig dig stärkt eller sänkt efter du pratat med eller träffat kompisen? Är svaret att energin är i botten är det dags för en förändring i er relation.   

Vart klämmer skon? 

Det kan finnas flera anledningar till att du känner att du och din väns relation inte är densamma som tidigare. Om du har kommit fram till att relationen tar mer energi än vad den ger, bör du se över vart skon klämmer. Handlar det om att du ger mer än vad du får? Eller är det att ni fortfarande gör samma saker nu som ni gjorde för tio år sedan fast din livssituation ser helt annorlunda ut. Lista ut vad det är som känns konstigt i er relation och använd dig av det i ditt beslut. 

Dåliga samvetet 

Ibland kan man känna det dåliga samvetet sköljer över en efter att ännu en gång avstått en middag med det gamla kompisgänget eller en promenad med sin förre detta kollega. Att uppdatera sina relationer är dock INTE något man ska ha dåligt samvete över, utan det dåliga samvetet är egentligen ett tecken på att relationen behöver uppdateras. Berätta därför för din vän eller bekanta vem du är nu och vad du kan ge hen just nu och utgå från det. 

Vill du veta mer hur du uppdaterar kompisrelationen eller vad du kan säga för att göra slut med en vän? Lyssna på avsnittet Reboota kompisrelationerna! i Snacka Snyggt podden. Vill du inte bara slipa din kommunikation med vännerna utan också rent generellt är du varmt välkommen till Snacka snyggts retorikkurser IRL, Digitalt eller digital live.