Storytelling

Boka

OM KURSEN

Plats

Stockholm

Max antal deltagare

25

Pris

2995

Längd

Halvdag (9-12.30)

Storytelling

Det här är kursen för dig som vill lätta upp din informationsrika presentation med storytelling. Har du det som inslag kan den tungviktiga informationen bli fjäderlätt.  Berättelser har en kraft som slår de flesta andra kommunikationsmedel. Med rätt berättelse kommer åhörarna inte bara förstå ditt budskap, de kommer dessutom känna med både dig och det du säger – och det är först när känslan väcks som vi blir övertygade på riktigt. Som åhörare speglar vi vårt eget liv och våra erfarenheter i berättelsen vi hör och kan helt plötsligt identifiera oss med en person, en produkt eller ett företag som vi tidigare inte ens hört talas om. Genom rätt berättelser kan vi skapa ett VI med både medarbetare och kunder. Så oavsett om du jobbar med internkommunikation, marknadsföring eller håller presentationer så är det ett av de effektivaste kommunikativa verktygen du kan ha.

I den här workshopen får du lära dig hur du skapar en kraftfull berättelse. Du får lära dig hur bygger upp den dramaturgiskt och anpassar den för olika medier och format. Kunskaper du kommer ha användning av oavsett om du vill stärka ditt företags varumärke i sociala medier, skapa en VI-känslan bland medarbetarna, eller som ett verktyg för att göra mer inspirerande presentationer.

Datum

 • Stockholm  2022-03-17  

  2,995krBOKA

Kursen innehåller:

 • Så väljer du rätt berättelse för rätt situation.
 • Så hittar du berättelserna i ditt eget liv.
 • Så skapar du berättelser av dina professionella erfarenheter.
 • Använd storytelling för att få publiken att minnas ditt budskap.
 • Så gör du din berättelse levande – tekniker för att tala till alla sinnena.
 • Receptet på en kraftfull berättelse – så bygger du dramaturgin.
 • Berätta med humor – skapa punchlines i dina berättelser.
 • Tekniker för att skapa spänning i dina berättelser.
 • Story-selling – hur du säljer genom berättelser.

Kursen är för dig som vill:

 • Vill kunna få publiken att fångas i en story
 • Göra informationstunga presentationer lättare med relevanta storys
 • Förstå skillnaden mellan personliga och privata storys.
 • Vill återvinna andras berättelser på ett trovärdigt sätt.
 • Vill byta ut en del powerpoints mot storytelling
 • Vill ha en upplyft åhörarskara efter du har talat.
Boka

Finns även som webbkurs

Webbkurs är för dig som vill ha lättillgängliga tips snabbt. Kursen består av 11 avsnitt där varje avsnitt har en film som är mellan 6-13 min lång där våra retorikkonsulter ger dig sina bästa tips med enklare övningar till varje avsnitt.

Läs mer här!

Vill du skräddarsy din kurs?

Är ni fler än sex personer som vill gå kursen? Vi sätter gärna ihop en skräddarsydd retorikkurs, utbildning, workshop eller föreläsning utifrån era utmaningar och behov. Vi anpassar gärna upplägget för att passa er på bästa sätt gällande innehåll, längd och plats och ni får alltid en skräddarsydd agenda från någon av våra skickliga retorikkonsulter.

Skicka mig mer info!

Unni Warner, Sabina and Friends

Jag tycker kursen var väldigt givande, bra och lärorik. Jag kommer att ta med mig massa tips nästa gång jag ska hålla en presentation.

Katja Göller, Bi-Snack Sverige AB

Jag kom till kursen med en önskan att bli en bättre berättare som drar andra in i berättelsen. Jag vill att andra mår bra av att lyssna på mig. Under kursen fick vi höra ett antal bra berättelser och fick känna på hur magisk energin i gruppen blir redan efter att var och en berättar om en upplevelse i 2 min. Nu kommer jag analysera mig och andra med tanke på vad jag lärde mig under kursen och sen skapar jag mina drömberättelser.

Jessika Sillanpää, STUA

Otroligt bra material och vi fick riktigt bra diskussioner mellan varandra i våran grupp. Är så glad att jag tog del av denna kurs och fick absolut mersmak. En superbra och en kurs jag verkligen kan rekommendera! Stort tack

Nathalie Topperwien Blom, Svenska Kyrkan

Gillade att tekniker och verktyg exemplifierades när Peter pratade. Det var tydligt upplägg och många bra exempel. Jag gillade den öppna trygga stämningen i gruppen och under utbildningen, som delvis har med deltagarnas respektfulle beteende att göra men också den miljö och ton som snacka snyggt och Peter satte genom bemötande och upplägg. Det var längesedan jag kände mig så trygg att våga, och där kritik från varandra var så väl uppskattat och välmenta i syfte att förbättra och hjälpa varandra. Tack för en bra kurs!

Susanne Lysholm

Kursen har gett mig en ny syn på storytelling! En kurs som passar alla som vill bli bättre på att sticka ut och bli mer personlig när man presenterar!

Linnéa Stark, House By Stark AB

Jättebra kurs på alla sätt. Bra struktur med break-out sessions varvat med ”föreläsningar”. Gav mig många insikter och verktyg för att utveckla bra berättelser.