Våga tala

Boka

OM KURSEN

Plats

Stockholm

Max antal deltagare

12

Pris

5995

Längd

Heldag (9-16)

Att våga tala inför folk

Det här är kursen för dig som känner att du skulle vilja tala, men inte vågar. Scenskräck, talängslan och kanske fobi sätter käppar i hjulet för folks yrkes- och ibland privatliv. Denna kurs ger dig verktyg för att hantera rädslan. 

Den här kursen är skräddarsydd för dig som känner att din nervositet begränsar dig i din yrkesroll. Att den hindrar dig från att prata inför en grupp, leda möten, föreläsa, presentera en pitch eller till och med ringa det där utmanande samtalet. Kursen går igenom steg-för-steg varför vi blir nervösa för att sedan presentera både fysiska och mentala sätt att handskas med nervositet så att du kan leva med den, och kanske till och med få en kick av den. Alla kan nämligen lära sig att handskas med sin nervositet, och sluta låta den begränsa livet.

Här varvas teori och praktik där vi jobbar med interaktiva övningar på ett lättsamt och lärorikt sätt. På kursen får träffa andra i samma situation vilket gör att ni tillsammans kan växa och utgå ifrån er egen situation. Av erfarenhet vet vi att gruppen bör hållas liten för att vi ska våga utmana och övervinna vår tvekan inför det vi tycker är obehagligt, därför har vi aldrig mer än 12 deltagare på vår våga-tala-kurs. Kursen är ett utmärkt första steg för dig som har målet att gå vår populära tvådagars kurs i retorik och presentationsteknik Snacka Snyggt.

Datum

 • Stockholm  2022-02-03  

  5,995krBOKA

 • Stockholm  2022-04-28  

  2,995krBOKA

Kursen innehåller:

 • Få förståelse för din nervositet och vart den kommer ifrån.
 • Att skapa trygga rum: så förbereder du dig för att våga.
 • Lista dina rädslor – vägra låta dem styra dig.
 • Så blir du modig nog att övervinna dina tvivel.
 • Fysiska rörelser för att minska anspänning.
 • Vad förlorar jag och vad vinner jag – sätt din nervositet i perspektiv.
 • Retoriska verktyg för minskad talskräck.
 • Praktiska övningar med feedback.

Kursen är för dig som vill:

 • Slippa ångest inför framträdanden
 • Få konkreta verktyg för att minska rädslan
 • Göra dig vän med nervositeten och använda den konstruktiv
 • Förstå mekanismen bakom nervositet och trygghet
 • Få verktyg för att skapa en trygg känsla
 • Säga ja till möjligheterna du vill ha, och lägga rädslan åt sidan
 • Utvecklas i en trygg miljö tillsammans med andra
 • Inte bara bli inspirerad utan få mod för att känna skillnad och mod direkt efter kursen
Boka

Våga tala finns även som webbkurs

Webbkurs är för dig som vill ha lättillgängliga tips snabbt. Kursen består av 12 avsnitt där varje avsnitt har en film som är mellan 6-13 min lång där våra retorikkonsulter ger dig sina bästa tips med enklare övningar till varje avsnitt.

Läs mer här!

Vill du skräddarsy din kurs?

Är ni fler än fem personer som vill gå kursen? Vi sätter gärna ihop en skräddarsydd retorikkurs, utbildning, workshop eller föreläsning utifrån era utmaningar och behov. Vi anpassar gärna upplägget för att passa er på bästa sätt gällande innehåll, längd och plats och ni får alltid en skräddarsydd agenda från någon av våra skickliga retorikkonsulter.

Skicka mig mer info!

Marie Eriksson, Hotelldirektör, Stockholm Meeting Selection

Jag fick träna, bli utmanad, fick skratta och gråta. Som högkänslig person behöver jag känna förtroende och få vara ärlig och öppen. Matchningen blev perfekt jag fick med mig ett stort paket med retoriska verktyg med fokus på konkreta strategier i att hantera nervositet. Idag känner jag mig både lugnare och tryggare. Mitt tips till er är att ta chansen och vänta inte med att utmana dig!”

Håkan Strand

Jag har arbetat sedan 1975 och deltagit i ett oändligt antal kurser genom åren. Den här kursen är utan tvekan den absolut bästa kursen jag någonsin deltagit i. Pontus är en oslagbar kursledare som äger den unika förmågan att på några få timmar få alla deltagare att växa, och öppna dörrar till nya utmaningar som vi kursdeltagare tidigare trodde var omöjliga. Detta är en kurs som jag varmt kan rekommendera!

Alexandra Käll

Jätteinspirerande. Väldigt bra övningar, att få bearbeta sina känslor och rädslor kring att prata och ta plats. Många bra tips och verktyg. Ser fram emot nästa kurs när jag är tillbaka från min föräldraledighet.

Jessica Gustafsson

Min upplevelse av kursen var att kursledaren var oerhört duktig och pedagogisk. Miljön var lugn och trygg. När jag gick ifrån kursen så kände jag mig taggad att försöka mig på att hålla en presentation. Idag höll jag den, på mitt arbete inför 50 personer. Bara 10 min men jag gjorde det, så himla kul! Jag var nervös men verktygen jag fått hjälpte mig otroligt mycket, tacksam för dem. 🙂 Nu ska jag bara försöka att hålla i och träna 😀

Maria Lundqvist, Tale Content

Kändes som om den var på precis rätt nivå för mig med talängslan. Lagom läskigt, lagom utmanande och med en otroligt sympatisk kursledare.

Julia Andrén

Jag fick en väldigt bra upplevelse. Helt rätt nivå för en person som har svårt för att tala och behöver stöttning. Bra övningar, bra kursledare som gjorde mig avslappnad och som gav bra feedbac