Learning Management System

Skräddarsydd digital fortbildning efter era kommunikationsutmaningar med Sveriges mest hjälpsamma retorikkonsulter.

Skräddarsydd LMS – Case – Volvo Cars

Volvo Cars ville först få verktyg för att hantera härskartekniker på möten. Men efter en undersökning var det tydligt att härskarteknikerna egentligen var ett ”symptom” på ”sjukdomen – back-to-back-möten”. Eftersom genomsnittet i Sverige ägnar 1.5h per dag i onödiga möten blir det en stor årskostnad. Målet var att sänka mötesfrekvensen och därmed skapa förutsättningar för att öka resultatet. Vi tog beslutet att skapa en ny möteskultur med tolv digitala moduler som rubricerades efter de 12 ledstjärnor Volvo Cars har i den nya möteskulturen.

Meeting Aid Kit

Is this really a meeting?

This is a meeting

The golden disposition

Jag vill veta mer!

Snackademin – färdiga utbildningspaket

Snackademin är färdiga utbildningsmoduler där varje kurs har 12-16 moduler som enkelt integreras i ert befintliga LMS. Till detta kan ni också välja att addera mätverktyg som ger siffror på minskningen av exempelvis förekomsten av Härskartekniker i arbetsklimatet. För kompetenta medarbetare som lider av talängslan har vi kursen Våga tala. För personalansvariga som har utmaningar med alltifrån feedback till ”leda i förändring” har vi kursen kommunikativt ledarskap. Vi har även teman som ”Presentationsteknik”, ”Sälj Snyggt”, ”Storytelling”, ”Digitala möten”, ”Digital presentationsteknik”, ”Vardagsmakt – kommunikation för inflytande”, ”Förhandlingsteknik” och ”Fixa vardagssnacket”. Nedan är ett smakprov på respektive utbildningspaket och ni kan välja att integrera hela, eller delar av, Snackademin på ert interna biblioteket för fortbildning i kommunikation

Presentationsteknik

Kommunikativt ledarskap

Härskartekniker

Digitala möten

Jag vill veta mer!

LMS – kommunikationsträning i digitala moduler

För att våra kunder på ett effektivt sätt ska förse sina ledare och anställda med kommunikationsträning utan att behöva skicka samtliga på fysiska kurser har vi skapat Snacka Snyggt Produktion för att du som kund ska kunna komplettera ert befintliga LMS antingen med våra färdiga kommunikationspaket – Kommunikativt Ledarskap, Presentationsteknik, Hantera Härskartekniker, Sälj Snyggt och Våga tala. Eller så kan ni göra som några av våra kunder som t.ex. Volvo Cars, Ekonomibolaget, Systembolaget och Winningtemp har gjort: kompletterat sitt eget LMS med en skräddarsydd digital akademi utifrån deras utmaningar. Detta går i fyra steg.

Kommunikationskartan – Workshop – Produktion – Leverans

Kommunikationskartan

Med en förundersökning frågar vi era anställda vad de anser att det har för utmaningar i kommunikationen. Det kan vara alltifrån interna problem som ”hantering av härskartekniker bland medarbetare” eller ”sänka mötesfrekvensen” till externa problem som ”konsten att sälja” eller ”kundservice i ord och ton”. När vi fått svaren graderar vi tillsammans med er de tio till tolv utmaningar som ni anser vara värda att fortbilda personalen i.

Workshop

Under en halvdag träffar ni vår retorikkonsult och produktionsteamet där vi ger förslag på upplägg, rubriker på respektive modul i de 10-12 filmerna á 3-8 minuter, som tillsammans utgör den skräddarsydda digitala kurs vi producerar åt er. Om ni har en anställd som ni vet är en fena på de utmaningar som andra anställda har brukar vi föreslå att personen får medverka i produktionen som en mentor och förebild för att förvalta kompetensen så att fler får ta den av den.

Produktion 

Under en heldag producerar vi er digitala akademi. Ni väljer om den ska ske i vår studio eller i en miljö anpassad till ert varumärke. Ni bestämmer grafik, loggor och miljö för att den ska kännas sprunget ur ert varumärke. Det står er fritt att medverka bakom kulisserna för att få känslan att det blir den ton och retorik ni önskar.

Leverans

Vi levererar den digitala akademin till er som ni har tillgång till och kan gå närhelst ni vill. Akademin kan växa organiskt, då nya kommunikationsutmaningar kommer så kompletterar vi med fler moduler med fast pris för respektive modul.

Sketcher – teachtainment

Vi har lång erfarenhet att med humor och värme illustrera kommunikationsutmaningar som arbetsplatser kan känna igen sig i. Som komplement till de färdiga modulerna kan vi skapa humoristiska exempel med hög igenkänningsfaktor och självklart med allvarlig underton. Filmerna kan utnyttjas i en lansering av kursen för att motivera medarbetarna att gå kursen och förstå hur angelägen den är.

Detta är ett inslag ur Fixa Vardagssnacket i Nyhetsmorgon på tv4. Tema: Så blir du mer trovärdig med kroppsspråk och röst.

Detta är ett inslag ur Fixa Vardagssnacket i Nyhetsmorgon på tv4. Tema: Så blir du mer trovärdig med kroppsspråk och röst.

Detta är ett inslag ur Fixa Vardagssnacket i Nyhetsmorgon på tv4. Tema: Hantera besvärliga typer vid julbordet.

Den här sketchen gjordes på uppdrag av Unionen och beställdes som ett illustrativt underhållningsinslag i sina digitala utbildningsaktiviteter.

Kontakta oss

Vill ni komplettera ert LMS med en digitala akademi så tveka inte att kontakta oss för en offertförfrågan: gustav@snackasnyggt.se

Jag vill veta mer!