Om Snacka Snyggt

Snacka Snyggt grundades 2010 av retorikern Elaine Eksvärd och ingenjören Gustav Eksvärd. Just kombinationen retoriker och en som inte var det var det som la grunden till-, och strukturen av en modern retorikbyrå där medarbetarna är precis som folk därute – olika. Målet är inte att du ska bli en Martin Luther King, utan att du ska bli den bästa retoriska versionen av dig själv.

Modern – Vi garanterar alltid att våra retorikkonsulter har en akademisk utbildning, men aldrig pratar akademiska – såvida inte ni har en förkärlek för akademiska. Målet är att alla ska förstå vad vi säger. Vi uppdaterar oss alltid med den senaste forskningen kring kommunikation. Vi ger er verktygen, men ni slipper redogörelsen av teorierna bakom.

Retorikbyrå – Vi leder kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. När du väljer oss som din retorikleverantör, väljer du den högsta nivån på kursledaren – en retoriker. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vid med en lösning. Allt du behöver är något att säga, vi ger dig lösningarna för att det ska landa snyggt. Workshops, föreläsningar, öppna kurser, webbkurser, individuell retorikträning och skräddarsydda utbildningar är vad vi jobbar med om dagarna. Vi utgår från Stockholm, men håller utbildningar runt om Sverige och även utomlands, och kommer gladeligen till just din stad. I dagsläget är vi tio kollegor som jobbar på byrån.

Välkommen att titta förbi oss på en kopp kaffe om du är i krokarna och är intresserad av att veta mer om oss!

Jobba hos oss

Just nu söker vi efter retorikkonsulter som också har expertis inom webb, design eller foto. Är du en av dem?

Läs mer här!
Kontoret

Snacka Snyggt AB
The Park Södra
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

jagvill@snackasnyggt.se
076 216 66 33

Elaine Eksvärd

vd och grundare

Elaine Eksvärd är vd och grundare av Snacka Snyggt. Hon är retorikkonsult med examen från Södertörns högskola, och författare av böckerna Härskarteknik, Snacka Snyggt, Du är din generation, Vardagsmakt och den nylanserade Vi måste prata. Elaine håller kurser, föreläsningar och workshops, och medverkar ofta som retorikexpert i media.

Läs mer om Elaine här

Gustav Eksvärd

Vice VD och delägare

Gustav Eksvärd är vice vd och delägare. Han jobbar med företagets affärsutveckling, som projektledare och har hand om våra storkunder. Om du är intresserad av ett samarbete eller om du har frågor om Snacka Snyggt är det Gustav du ska prata med.

Serena Mon de Vienne

Vice VD och retorikkonsult

Serena Mon de Vienne är retorikkonsult, föreläsare och konsultchef. Hon är utbildad på Södertörns Retorikkonsultprogram och hon har även en examen från Balettakademin. Hennes expertis ligger i hur vi skapar en jämlik dialog trots maktförhållanden, såsom chef–anställd och förälder–barn.  Hos oss håller hon i kurser, workshops, medieträningar och ger föreläsningar.

Läs mer om Serena här!

Peter Nitschke

Retorikkonsult och föreläsare

Peter är retorikkonsult. Hos oss håller han kurser, föreläsningar och workshops samt individuell retorikträning. Peter har tidigare arbetat som skådespelare under flera år och är väldigt intresserad av hur vi berättar, gestaltar och argumenterar för att övertyga publiken. Peter har förutom en utbildning i retorik från Södertörns Högskola sammanlagt tre års skådespelarutbildning.

Läs mer om Peter här

Pontus F. Christoffersen

Retorikkonsult och föreläsare

Pontus F. Christoffersen är retorikkonsult och föreläsare på Snacka Snyggt. Han har en kandidatexamen i retorik från Örebro universitet och en certifiering i praktisk psykologi (NLP) från Gothia Akademi. Pontus håller i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar. Hans pedagogiska styrka är hans förmåga att väva samman retorik och psykologi vilket genererar en personlig precision i verktygen han delar med sig av.

Läs mer om Pontus här!

Anna Ekblom

Retorikkonsult och föreläsare

Anna är retorikkonsult och föreläsare på Snacka Snyggt. Hon har en retorikexamen från Lunds Universitet och en examen i psykologi från Lunds Universitet. På Snacka Snyggt håller Anna i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar.

Läs mer om Anna här!

Tomas Rimeika

Retorikkonsult och föreläsare

Tomas är utbildad retoriker och statsvetare, med examen i retorik från Uppsala universitet och examen i statsvetenskap från Göteborgs universitet. Tomas passion är att riva murarna mellan publik och den som står på scenen, och skapa stämningar och sammanhang där vi ser och bekräftar varandra. Tomas har över fem års arbetserfarenhet av att utbilda i retorik, och har bland annat arbetat med Universal Music, LO, Uppsala universitet, Spotify och Vida Skog, för att nämna några.

Läs mer om Tomas här!

Charlotte Colliander

Utbildningskoordinator och vd-assistent

Charlotte är utbildningskoordinator och vd-assistent. Hos oss är Charlotte administrerar alla våra kurs- och utbildningstillfällen. Hon arbetar även med kundsupport, registrering och fakturering samt är vd-assistent och presskontakt till Elaine Eksvärd. Charlotte har en kandidatexamen i Företagsekonomi med inriktat redovisning från Södertörns Högskola samt erfarenhet av hotell- och servicebranschen.

Mira Thimmayya

Marknadsansvarig södra Sverige

Mira är marknadsansvarig för vårt kursutbud med Skåne med Malmö som bas. Hos oss arbetar hon med marknadsföring, PR, sociala medier, och event och matchar dig i regionen med rätt utbildning. Hon har en examen i Projektledning och har studerat både Marknads- och kommunikationspsykologi samt retorik vid Lunds Universitet.

Referenser