foto: Kim Norman

Peter Nitschke – Retorikkonsult och föreläsare

Peter är utbildad på retorikkonsultprogrammet på Södertörns Högskola. I dag arbetar han som retorikkonsult hos oss och håller i kurser, föreläsningar och workshops.

Peter har även arbetat som skådespelare under många år och har sammanlagt tre års skådespelarutbildning. Han är också verksam som komiker och kan ses på flera av Stockholms Stå upp scener. Kort sagt är han intresserad av allt som har med kommunikationen mellan talare och publik att göra. Det vill säga hur vi berättar, gestaltar och argumenterar för att övertyga vår publik. Av Peter kan du bland annat få hjälp med hu du kan krydda dina presentationer med humor utan att tappa din trovärdighet och hur du kan berätta berättelser som berör och ger din åhörare nya perspektiv.

Peter har alltid haft träning som intresse och har sysslat med allt från handboll till mma, det sistnämnda blev dock en mycket kort karriär och som avslutades med ett spräckt revben. Han lider dessutom av ett omfattande film och tv-serieberoende.

Kontakta Peter på telefon 076 216 66 33 eller mejla till jagvill@snackasnyggt.se

Peter arbetar med följande ämnen:

  • Modern retorik
  • Modern presentationsteknik
  • Sälj- och pitchretorik
  • Härskartekniker
  • Humorns makt och nycklar
  • * Certifierad i Insights Discovery.

Hör Peter själv berätta om hur han blev av med sin scenskräck:

Sagt om Peter:

”Jag har haft två mycket givande retorikträningar med Peter Nitschke. Han skapade ett tillåtande arbetsklimat och gav mig konkreta tekniker för hur jag skulle vässa mitt framförande och bli mer självsäker som presentatör. Dessutom är han väldigt duktig på att jobba fram manus/innehåll samt hur presentationer ska utformas. Med Peters hjälp jobbade jag fram en presentation som jag själv kände mig riktigt nöjd med och dessutom fick ett fint mottagande av publiken.”
Magnus Olsson – Konceptchef, Energy Saving, SMC

”Peter Nitschke föreläste hos oss om modern retorik och presentationsteknik och det gjorde han med bravur! Förutom att han med sin egen person uppfyllde alla kriterier han pratade om i modern retorik så lyckades han också involvera och engagera sin publik och därmed skapa hög delaktighet. Responsen från deltagarna var väldigt positiv!!”
Kristina Cohn Linde – MIG (Marknadsföreningen i Göteborg)

”Peters workshop höll högsta klass både till innehåll och utförande. Han har en väldigt bra närvaro och tonträff i dialogen med deltagarna. Förutom att leverera konkreta tips och verktyg bjöd han frikostigt på sig själv och sin humor vilket gjorde dagen till en oförglömlig upplevelse!”
Margaretha Kühne –tidningen Chef, ansvarig Chefs nätverk

”Peter förstod vad vi ville ha- han la föreläsningen på rätt nivå! Föreläsningen var pedagogisk och det fanns en interaktion mellan deltagarna och Peter. Han hade också förmågan att ge bra exempel för att stärka sina teser så att budskapen kom fram på ett tydligt sätt. Samtliga deltagare var nöjda med föreläsningen och den motsvarade våra förväntningar”.
Björn Welmer – Head of Sales Management Customer Support Ericsson

”Peter Nitschke har gett flera inspirerande workshops hos oss där han gett våra studenter värdefulla insikter och verktyg i deras kommande yrke som utbildningsproducenter.”
Maria Olin – Medieinstitutet

”Peter ger med stort engagemang, humor och kunskap oss en inblick i härskarteknikens värld och fallgropar. Igenkänning, skratt och många insikter i hur det faktiskt påverkar vardagen – både i arbetslivet och på fritiden. Tack för intressant, rolig och nyttig föreläsning – och tack för alla konkreta tips och råd om hur vi ska svara, hantera och förhålla oss när vi blir utsatta för härskarteknik – det kommer vi ha stor nytta av! Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kollegor på Snacka Snyggt!”
Pia Lundberg – mötesledare och affärsområdeschef EGN

”Peter Nitschke höll en workshop, retorik för lärare på Lärarförbundet-folkhögskolelärarns årsmöte idag och det blev fantastiskt lyckat. Vi vill skicka en guldstjärna till Peter!”
Sara Silfverskiöld – kursansvarig SMF Birkagårdens folkhögskola


Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss