Om Snacka snyggt

Snacka Snyggt grundades 2010 av retorikern Elaine Eksvärd och ingenjören Gustav Eksvärd. Just kombinationen retoriker och en som inte var det var det som la grunden till-, och strukturen av en modern retorikbyrå där medarbetarna är precis som folk därute – olika. Målet är inte att du ska bli en Martin Luther King, utan att du ska bli den bästa retoriska versionen av dig själv.

Retorikbyrå – Vi leder kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. När du väljer oss som din retorikleverantör, väljer du den högsta nivån på kursledaren – en retoriker. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vid med en lösning. Allt du behöver är något att säga, vi ger dig lösningarna för att det ska landa snyggt. Workshops, föreläsningar, öppna kurser, webbkurser, individuell retorikträning och skräddarsydda utbildningar är vad vi jobbar med om dagarna. Vi utgår från Stockholm, men håller utbildningar runt om Sverige och även utomlands, och kommer gladeligen till just din stad. I dagsläget är vi elva kollegor som jobbar på byrån.

Välkommen att titta förbi oss på en kopp kaffe om du är i krokarna och är intresserad av att veta mer om oss!

Vårt uppdrag
Snacka Snyggt satsar också på att förbättra möjligheterna för barn att tillgodose sig sina rättigheter, med störst fokus på integritetsfrågor. Genom att göra vår retoriska kunskaper tillgängliga för organisationer och företag – som fokuserar på barnens rättigheter – bidrar vi till att öka barns välmående i samhället.

Välgörenhet
Elaine Ekvsärd är även grundaren av den ideella organisationen treskablinoll. Vi på Snacka Snyggt värnar om barns rättigheter och välmående och stöttar därmed organisationen, bland annat ekonomiskt.

Kontakt

Snacka Snyggt AB
The Park Södra
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

jagvill@snackasnyggt.se

076-216 66 33

 

Vi är Snacka Snyggt

Elaine Eksvärd

VD och grundare

Elaine Eksvärd är vd och grundare av Snacka Snyggt. Hon är retorikkonsult med examen från Södertörns högskola, och författare av böckerna Härskarteknik, Snacka Snyggt, Du är din generation, Vardagsmakt och Vi måste prata. Elaine håller kurser, föreläsningar och workshops, och medverkar ofta som retorikexpert i media.

Gustav Eksvärd

CFO och medgrundare

Gustav Eksvärd är vice vd och delägare. Han jobbar med företagets affärsutveckling, som projektledare och har hand om våra storkunder. Om du är intresserad av ett samarbete eller om du har frågor om Snacka Snyggt är det Gustav du ska prata med.

Serena Mon de Vienne

Konsultchef och retorikkonsult

Serena Mon de Vienne är retorikkonsult och föreläsare. Hon är utbildad på Södertörns Retorikkonsultprogram och har även en examen från Balettakademin. Hennes expertis ligger i hur vi skapar en jämlik dialog trots maktförhållanden, såsom chef–anställd och förälder–barn. Hos oss håller hon i kurser, workshops, medieträningar och ger föreläsningar.

Peter Nitschke

Retorikkonsult och föreläsare

Peter är retorikkonsult. Hos oss håller han kurser, föreläsningar och workshops samt individuell retorikträning. Peter har tidigare arbetat som skådespelare under flera år och är väldigt intresserad av hur vi berättar, gestaltar och argumenterar för att övertyga publiken. Peter har förutom en utbildning i retorik från Södertörns Högskola sammanlagt tre års skådespelarutbildning.

Anna Ekblom

Retorikkonsult och föreläsare

Anna är retorikkonsult och föreläsare på Snacka Snyggt. Hon har en retorikexamen från Lunds Universitet och en examen i psykologi från Lunds Universitet. På Snacka Snyggt håller Anna i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar.

Rebecca Logrell

Retorikkonsult och föreläsare

Rebecca har en kandidatexamen i retorik från Södertörns Högskola där hon inriktat sig på politisk kommunikation och hållbar utveckling. Hon har även studerat statsvetenskap inom det digitala området och arbetat med PR och kommunikation. På Snacka Snyggt håller hon i workshops, föreläsningar, kurser och individuella retorikträningar.

Tomas Rimeika

Retorikkonsult och föreläsare

Tomas är utbildad retoriker och statsvetare, med examen i retorik från Uppsala universitet och examen i statsvetenskap från Göteborgs universitet. Tomas passion är att riva murarna mellan publik och den som står på scenen, och skapa stämningar och sammanhang där vi ser och bekräftar varandra. Tomas har över nio års arbetserfarenhet av att utbilda i retorik.

Fredrika Widefjärd

Utbildningskoordinator

Fredrika är vår utbildningskoordinator och administrerar alla våra kurs- samt utbildningstillfällen. Hon arbetar även med kundsupport och registrering. Så tveka inte att höra av er till henne om ni har några funderingar kring vårt kursutbud, hon kan svara på allt! Fredrika har en utbildning inom media & kommunikation från Göteborgs Universitet och har under flera år arbetat inom IKEA.

Charlotte Colliander

Utbildningskoordinator (Föräldrarledig)

Charlotte är utbildningskoordinator. Hon administrerar alla våra kurs- och utbildningstillfällen. Hon arbetar även med kundsupport, registrering och fakturering. Så tveka inte att höra av er till henne om ni har några funderingar kring vår kursutbud hon kan svara på allt! Charlotte har en kandidatexamen i Företagsekonomi med inriktat redovisning från Södertörns Högskola samt erfarenhet av hotell- och servicebranschen.

Jobba hos oss

Är du vår nästa juniora retorikkonsult?