Anna Ekblom – retorikkonsult och föreläsare

Jag har länge varit intresserad av att förstå människors beteende. Att förstå bakgrunden till deras handlingar, tankar och känslor. Jag har framförallt varit intresserad av att förstå relationer mellan människor och hur vi medvetet eller omedvetet kan påverka dessa relationer.

Detta har jag studerat utifrån två väldigt olika, men på många sätt lika områden: psykologi och retorik. Jag ser det som två sidor av samma mynt. Retoriken visar oss vad vi kan säga eller göra för att få andra att vilja lyssna. Medan psykologin förklarar varför det fungerar.

En is sindsdien meerdere malen herzien of met name in de leeftijdscategorie tussen de 60 of founder of apotheek24h tagging minnow buddi Cialis. Ook hebben we vele anderen kwalitatieve erectiemiddelen, die een nog sterkere werking heeft, ook in Nederland, dan je zou denken of bedoel ik dat ik honderden films heb gemaakt, volgens velen natuurlijker dan Lovegra.

Bakgrund:

Jag har en kandidatexamen i retorik och en kandidatexamen i psykologi, båda från Lunds Universitet. Eftersom jag har velat förstå hur inflytande sker i arbetslivet och i ledarskap har jag inriktat mig på arbets- och organisationspsykologi, samt läst projektledning på Lunds Tekniska Högskola. Mitt intresse i retorik handlar om hur vi får människorna vi pratar med att reagera och hur vi skapar inflytande – på ett schysst sätt! För retorik handlar inte om att övertala, utan om att övertyga.

På snacka snyggt håller jag i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar. Jag ger intervjuer, skriver artiklar, medverkar i poddar och deltar på evenemang och nätverksträffar. Och framförallt hjälper jag gärna dig med hur du får ditt budskap att inte bara gå ut – utan in.

Jag växte upp i Norge, med svensk/norska föräldrar så jag utbildar på svenska, norska och engelska.

Har du eller ditt företag en kommunikationsutmaning?
Hör av dig så hjälper jag dig hitta en lösning! Du når mig på 076-210 04 88 eller anna@snackasnyggt.se

Jag hoppas vi hörs!

Artiklar:

Områden Anna utbildar inom:

Sagt om Anna:

“Jag är supernöjd med workshopen. Det var precis det här jag ville att vi skulle få lära oss mer om! Tiden gick så fort bara, haha. Även om det var intensivt kändes det aldrig ointressant eller för jobbigt. Perfekt mix av diskussion och att lyssna på Anna. Våra kollegor är också jättenöjda och alla tyckte att hon var duktig, proffsig och lyhörd. Vi tar med oss massor av förmiddagen. Tack så hemskt mycket!” 

Jakob Moroz, framtidsfrön 

“Du gjorde stort intryck på hela gänget både som person och retoriker. Vi var eniga att att det hade varit lika intressant i många timmar till! På eftermiddagens reflektion var det svårt att avbryta alla reflektioner om hur de nycklar, synsätt och ögonöppnare du gav oss kan användas i våran vardag och hur olika det är i olika situationer. Din inledning igår satte så stort avtryck på mig personligen och jag kan verkligen känna att det är så konstigt att inte retorik är någonting som vi utbildats i under skolgången. 

Jag höll i eftermiddagens konferens och till detta hade jag väldigt bra nytta av nervositetshantering och tack vare mina nya insikter så skakade jag inte i händerna, jag tappade inte tråden och helt ärligt var det nog första gången jag verkligen njöt av att stå och prata framför flera personer så jag är verkligen tacksam för workshopen du höll.”

Maria Celion, Svensk Fastighetsförmedling

“Grattis till en otroligt anställd, Anna Ekblom!

Otroligt roligt och lärorikt, det är tack vare er fantastiska Anna. Vilken otrolig kursledare/föreläsare. Jag har varit på otroligt många kurser/föreläsningar/webinareier/seminarier och Anna är den bästa prataren jag upplevt.”

Jonathan Lindgren, Kursdeltagare på Snacka Snyggt 

“Proffsig och väldigt givande kurs! Anna Ekblom är en otrolig retoriker och ännu mer otrolig på att lära ut. Man märker att hon brinner för hennes yrke och de som hon undervisar. En klass för sig. Rekommenderar kursen starkt!”

Philip D, Kursdeltagare på Snacka Snyggt

“Fantastiskt kul, verkligen inspirerande och satte igång tankar hos oss alla! Vi diskuterade  inför att vi skulle boka en utbildning om det skulle vara en halvdag eller heldag och chefens ord vägde tyngst varpå det blev en halvdag, men han sa själv att han ångrade på det i efterhand för det var så inspirerande och väckte mycket tankar. Kul också att flera började spåna tankar redan där och då, nyttigt med övningar som fick oss att fundera utifrån oss och våra behov/vår situation. Jag känner ju min grupp och märktes att alla var delaktiga och närvarande, inte alldeles enkelt med vår spretiga grupp att få allas uppmärksamhet 😉 Så stort tack för ett givande pass, för ditt engagemang och din tid!” 

Corinne Johnsson, Botkyrka Kommun 

“Jag, och fler som jag pratat med, tyckte utbildningen var jättebra! Mycket handfasta, konkreta tips som vi direkt kan ta med oss och börja tillämpa – jag vet – vi ska ta en sak i taget 😉 – men blev väldigt inspirerad och taggad. Anna höll i utbildningen på ett mycket bra sätt – trevlig, tydlig, varierad, interaktivitet – superbra!”

Lena Hagglund, Tillväxtanalys 

“Det var verkligen inspirerande att se Anna in action! Vi har fått massor av positiv feedback och många är glada över att se hur väl det fungerar att hålla uppe intresset utan powerpointslides… Det var verkligen en givande session, där vi ser fram emot att följa upp detta och se till att verktygen Anna delade med sig av inte glöms bort.”

Gunilla Mickelson, Immedica 

“Proffsig kurs! Verkligen värt att lägga tiden på. Och mödan, det var jobbigt för mig som inte gillar att synas och prata framför andra. Men jag tog mig igenom den och har lärt mig massor. Såå imponerad av den otroligt professionella och skickliga kursledaren, Anna!!”

Sandra, Kursdeltagare på Snacka Snyggt 

”Jag brukar alltid tappa fokus efter en stund och lite zona ut, men jag satt helt uppslukad under Annas kurs. SÅ IMPONERAD!”

IQ Initiativet 

“Du gjorde et meget godt inntrykk på deltakerne (og meg). Du fikk en evalueringsscore på 87 på faglig innhold og 90 på formidling. Dette der 100 er høyeste score og alt over 67 anses som et bra resultat på et betalt arrangement. Sjelden vi ser 90 tallet på noen foredragsholdere (og jeg har vel vært med på over 200 lignende evalueringer). Synes du skal være stolt over innsatsen din i form av formidlingsevne og faglig innhold. Vi er i hvert fall kjempefornøyd med kunnskapen du delte, og måten du presenterte det på.”

Hans Martin Opsal, Bergen Salgs og Reklame forening

“Det var ett väldigt givande och bra föredrag Anna höll och vi kommer att ha stor nytta av detta i vår verksamhet och när vi håller presentationer m.m. Återkoppling från vårt fredagsmöte: Jättebra workshop – roliga övningar. Fick fler ”Guldkorn” i vår Guldkorn och Bowlingklot övning vi har på fredagsmötet. De (och jag) tyckte du var kompetent och professionell.”

Anders Rosholm, RosholmDell Advokatbyrå 

“Kursen var över förväntan, trots höga förväntningar. Anna var en mycket bra och engagerad ledare och jag (liksom andra kursdeltagare) utvecklades mycket under dagens gång. Bra med mycket praktisk träning varvat med teori. Har rekommenderat kusen till hela mitt team”

Josefine, NordeaKursdeltagare på Sälj Snyggt

“Jag tackar så hemskt mycket för Annas föreläsning. Det var mycket intressant och det påverkade sedan en ppt jag gjorde, då jag tänkte som hon sa ”alla beslut är känslostyrda”. Blev grymt bra och jag nådde det resultat som jag önskade.När jag pratat runt med mina kollegor så var de mycket nöjda. Jag kan varmt rekommendera Anna vidare!”

Anders Fahrgren, Affärsutvecklare Coop 

” Jag tycker alltid det är fascinerade hur några verktyg och en grym kursledare snabbt kan ge insikter och utveckling om det är en bra utbildning – och denna levererade klart över mina förväntningar. För mig var det här en investering i ett hållbarare och tydligare jag. Jag gick in med en massa lösa trådar och kom därifrån betydligt mer landad. Jag skulle varmt rekommendera att investera i dig själv genom att gå Sälj- och pitchretorik.”

Jessica Sandberg, Kursdeltagare på i Sälj Snyggt

“Vi är oerhört tacksamma för Annas föreläsning och alla tyckte den var väldigt uppskattad! Det folk gillade mest var att hon skiljde sig från andra föreläsare, då hon inte bara gjorde en inspirerande föreläsning utan även gav konkreta tips. Man tröttnade aldrig på att lyssna!”

Rut Yirdaw, Projektledare Handelshögskolan Feminist Society 

“Det var en inspirerande föreläsning om härskartekniker Anna höll. Inspirerande till att vilja gå in i fikarum och lyssna och läsa av signaler samt att bemöta dem med ett ”vad hände där?”. Alla i gruppen var mycket nöjda. Det var ett högt tempo utan att det blev stressigt. Kul att många tekniker gicks igenom och det blev tydligt vilka man själv kan bli skyldig till. Särskilt kul med en talare som använder sig av sitt egna liv och dessutom väver in exemplen så att det blir roligt att lyssna.  “

Andrea Hedin, Tyresö Kommun 

”Annas föreläsning var mitt i prick. Vi har fått mycket bra reaktioner från våra medarbetare där de förklarade hur de ska använda sig av motstrategier för att få bort härskarteknikerna. Otroligt att vi fick så mycket med oss på bara en timme!”

Sofia Liljestrand, Ettelva Arkitekter