Fredrika Widefjärd – retorikkonsult och föreläsare

Jag har så länge jag kan minnas älskat att underhålla andra samt stå och prata inför folk, men i vuxen ålder utvecklades detta intresse samt syftet till varför jag ville göra det. Istället för att underhålla i form av teater, sång och dans så har retoriken tagit över och jag motiveras av att dela med mig av det jag lärt mig och kunna hjälpa andra utvecklas kommunikativt.

Jag är framför allt intresserad av kommunikation i skarpt läge och hur vi med hjälp av retoriken kan byta riktning och fokus i en svår eller infekterad situation – oavsett om det handlar om en intern krissituation på arbetsplatsen, i en förhandling med en viktig kund eller feedback som landat illa. Jag finner det mycket fascinerande hur sättet vi kommunicerar på påverkar en händelse i antingen en positiv eller negativ riktning och förändrar sättet vi ser på situationen efteråt.

Bakgrund

Jag har en treårig utbildning inom Medie- och Kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet samt en kandidatexamen i retorik från Uppsala universitet. Eftersom jag är intresserad av kommunikation i skarpt läge har jag i båda utbildningarna riktat in mig på kriskommunikation för att få en större förståelse för hur det vi kommunicerar påverkar oss samt vad det är som gör att vissa sätt att kommunicera på är mer framgångsrika än andra.

På Snacka Snyggt håller jag i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar. Och framför allt så hjälper jag gärna dig med hur du får ditt budskap att inte bara nå ut – utan in!

Har du eller ditt företag en kommunikationsutmaning? Hör av dig så hjälper jag dig hitta en lösning. Du når mig på 076-214 00 23 eller fredrika@snackasnyggt.se.

Jag hoppas vi hörs!

Fredrikas öppna kurser

Snacka Snyggt 23-24 maj i Göteborg – fullbokad
Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot.
Snacka Snyggt 10-11 okt i Göteborg
Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot.

Sagts om Fredrika

Fredrika är en duktig föreläsare som pratar relevant och konkret kring bla det ibland svåra ämnet feedback. Bra upplägg med teori blandat med praktiska övningar. Mycket givande för hela organisationen och en bra kick-start för att få i gång en mer effektiv feedbackkultur!

Sofia Austern, CEO på Volt reklambyrå

Fredrika höll ett föredrag för oss om juste förhandling. Budskapet att ingen ska känna sig lurad eller överkörd, var tydligt. Fredrika ställer nyfikna frågor och delar med sig av personliga anekdoter för att engagera. Det lyckas väldigt fint och Fredrika blir lätt omtyckt.

Jenny Henge, Fastighetsutvecklingschef på Heimstaden

Vi hade en väldigt givande säljworkshop med Fredrika, vi fick massor av bra verktyg för att lyfta vårt sälj och hon har en inspirerande och härlig energi som lyfter hela rummet. Vi anlitar gärna henne igen och rekommenderar henne till andra.

Henrik Johansson, VD på Succé Kommunikation

Fredrikas utbildningsinsats hos oss överträffade våra förväntningar. Vi fick med oss konkreta verktyg i hur vi kan förbättra vår presentationsteknik och tips på saker att testa redan imorgon. Fredrika ledde oss med engagemang, kunskap och värme. Vi kände oss både inspirerade och motiverade efter avslutad utbildning. Tillfället gav mersmak och jag skulle varm rekommendera Fredrika till alla som på något sätt pratar inför folk. 

Johanna Azar, Verksamhetschef på Maskrosbarn

Fredrika är en öppen glad och trevlig person som är enkel och rolig att arbeta med. Hennes främsta egenskaper är att hon på ett lättsamt och avslappnat sätt får folk att vilja lyssna på henne.

Linda Wennerström, Commercial activity leader på IKEA