Fredrika Widefjärd – retorikkonsult och föreläsare

Jag har så länge jag kan minnas älskat att underhålla andra samt stå och prata inför folk, men i vuxen ålder utvecklades detta intresse samt syftet till varför jag ville göra det. Istället för att underhålla i form av teater, sång och dans så har retoriken tagit över och jag motiveras av att dela med mig av det jag lärt mig och kunna hjälpa andra utvecklas kommunikativt.

Jag är framför allt intresserad av kommunikation i skarpt läge och hur vi med hjälp av retoriken kan byta riktning och fokus i en svår eller infekterad situation – oavsett om det handlar om en intern krissituation på arbetsplatsen, i en förhandling med en viktig kund eller feedback som landat illa. Jag finner det mycket fascinerande hur sättet vi kommunicerar på påverkar en händelse i antingen en positiv eller negativ riktning och förändrar sättet vi ser på situationen efteråt.

Bakgrund

Jag har en treårig utbildning inom Medie- och Kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet samt en kandidatexamen i retorik från Uppsala universitet. Eftersom jag är intresserad av kommunikation i skarpt läge har jag i båda utbildningarna riktat in mig på kriskommunikation för att få en större förståelse för hur det vi kommunicerar påverkar oss samt vad det är som gör att vissa sätt att kommunicera på är mer framgångsrika än andra.

På Snacka Snyggt håller jag i föreläsningar, workshops, kurser och individuella retorikträningar. Och framför allt så hjälper jag gärna dig med hur du får ditt budskap att inte bara nå ut – utan in!

Har du eller ditt företag en kommunikationsutmaning? Hör av dig så hjälper jag dig hitta en lösning. Du når mig på 076-214 00 23 eller fredrika@snackasnyggt.se.

Jag hoppas vi hörs!

Sagts om Fredrika

Fredrika höll ett föredrag för oss om juste förhandling. Budskapet att ingen ska känna sig lurad eller överkörd, var tydligt. Fredrika ställer nyfikna frågor och delar med sig av personliga anekdoter för att engagera. Det lyckas väldigt fint och Fredrika blir lätt omtyckt.

Jenny Henge, Fastighetsutvecklingschef på Heimstaden

Fredrika är en öppen glad och trevlig person som är enkel och rolig att arbeta med. Hennes främsta egenskaper är att hon på ett lättsamt och avslappnat sätt får folk att vilja lyssna på henne.

Linda Wennerström, Commercial activity leader på IKEA