Natthawat Phaithong – retorikkonsult och föreläsare

Alla människor pratar inte samma språk, men vi alla pratar samma kroppsspråk oavsett var vi kommer ifrån. Jag har alltid varit fascinerad av fenomenet att kroppsspråk är smittsamt, men hur kan vi då se till att smitta folk med de rätta känslorna? Jag tycker att det viktigaste i varje socialt sammanhang är att du aldrig ska lämna rummet med känslan av att du inte lyckades visa vem du var. Är du ute efter konkreta retoriska strategier och verktyg för att uppnå denna känslan, så ser jag till att du ska bli den bästa retoriska versionen av dig själv – både verbalt och icke-verbalt.

Bakgrund

Jag har en kandidatexamen i retorik från Örebro universitet med fokus på språk, retorik och kommunikativt ledarskap. Jag har även studerat psykologi på universitetet för att komplettera min retorikutbildning för en ökad förståelse kring varför de retoriska verktygen fungerar. Mitt intresse för retorik och psykologi ledde till min fascination för hur vi människor använder oss utav vårt kroppsspråk. Jag gick från en osäker tonåring till en självsäker person med pondus samt en förmåga att påverka mitt interna välmående. Idag är jag retorikkonsult på Snacka Snyggt med ambitionen att hjälpa människor att våga ge sig själv chansen att bli framgångsrik och karismatisk i sin kommunikation både i vardagslivet och arbetslivet. Jag är även hobbymusiker på fritiden. Jag älskar att både skriva och sjunga låtar (föredrar Pop-Punk) men jag är otroligt talanglös på den fronten. Sjunga som en rockstjärna kan jag tyvärr inte, men retorik – det är min grej.

På Snacka Snyggt håller Natthawat både digitala och fysiska kurser, föreläsningar, workshops och individuella retorikträningar för dig eller ditt företag. Kontakta Natthawat på: 072-160 98 78 eller natthawat@snackasnyggt.se så hjälper han dig gärna!

Natthawats öppna kurser

Snacka Snyggt 30-31 maj
Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. 
Våga tala 5 september
Det här är kursen för dig som känner att du skulle vilja tala, men inte vågar. Scenskräck, talängslan och kanske fobi sätter käppar i hjulet för folks yrkes- och ibland privatliv. Denna kurs ger dig verktyg för att hantera rädslan. 
Snacka Snyggt 20-21 december
Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. 

Sagts om Natthawat

Natthawat är en naturbegåvning välsignad med talets gåva! En ”gammal” elev vars muntliga presentationer fortfarande fungerar utomordentligt bra som goda exempel. Klockren karisma!

Camilla Lundberg, Ullvigymnasiet Köping

På ett enkelt, lättsamt och professionellt sätt kan Natthawat fånga en publik av varierande slag. Detta gör han med ett prestigelöst ”föreläsar-jag” och med inslag av humor, spontanitet och kunskap. Han mottagaranpassar sitt ”föreläsar-jag” gentemot sin publik och är mån om att alla ska lämna rummet med en bra känsla.

Shisa Nordström, Ambassadör för Örebro universitet

Natthawat har med sin inlevelse, entusiasm och kunskap lärt mig konsten att kommunicera på ett modernt sätt där de retoriska fallgroparna nu enklare kan undvikas. Två utmanande och otroligt utvecklande dagar som verkligen bättrat på mitt retoriska självförtroende som låtit mig fokuserat arbeta med min presentationsteknik. Så värdefullt för både oss chefer och ledare samt medarbetare i organisationen. Tack!

Evelyn Hult, BOSS Business Partner

Föreläsningen med Natthawat var en timme fullmatad med nyttigheter. Rolig, intressant och med många bra tips som vi kan arbeta vidare med både privat och inom arbetet. En av sakerna jag tog med mig var att inte förminska mig själv innan jag ska tala. Vi är supernöjda :blush:

Annica Lindfors, PLM Group Sverige AB

”Jag älskade hur du fick oss alla att slappna av även om vi inte kände varandra innan, vilket gjorde det enklare att stå och prata inför varandra” 

Moa Forsberg, Account Manager INSIKT på twoday Sweden.

Tusen tack för två intensiva och inspirerande dagar i retorik 🙂
Kursen har gett mig en riktigt bra förståelse för och inblick i uppbyggande av presentationer/berättelser och hur man förmedlar dem på bästa sätt genom sin autenticitet förstärkt av ett levande kroppsspråk, rekvisita och passion! 🙂

Katarina Hultqvist, Grundare och VD på Koppartallen AB.

We received many practical tips that are ”easy” to convert in practice. Like how to deal with nervousness, how to point the camera during digital presentations. We also think you are knowledgeable in your field and were able to answer the questions that wasn’t part of the ”script”

Ulrika Maschmann, Stena Circular Consulting