Peter – När du vill kombinera humor och allvar

Med sina sju år som retorikkonsult och extraknäck som stand-up-komiker, har har gett våra en unik kombination av verktyg som är svårslagen. Vill du göra det svåra lättillgängligt via en presentation eller rörlig content så kan Peter retorikerna, producera och regissera. Han är utöver retoriktränare hos oss också flitigt anlitad retorikexpert i flertalet medier såsom Tv4, Svt och det mycket uppskattade programmet Retorikmatchen. Genom åren har han hjälp såväl banker såsom advokatbyråer att krydda presentationen med humor utan att för den delen tappa allvaret. Han har en fil kand i retorik och tre års skådespelarutbildning.

Kontakta Peter

Telefon: +46 76 214 08 82

Mejl: peter@snackasnyggt.se

Peters öppna kurser

Snacka Snyggt 28-29 september 2023 Stockholm
Snacka Snyggt 23-24 januari 2024 Stockholm


Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. 

Nathalie Sorting – Marknadskoordinator på Academedia

”Stort tack för föreläsningen igår. Vi är supernöjda – eleverna ännu nöjdare! I utvärderingarna tyckte eleverna att det roligaste med dagen var Peter. Det vi kunde förbättra till nästa utbildningstillfälle var mer Peter. Så superstort tack! Hoppas du kan komma och föreläsa för snart igen!””

Sara Silfverskiöld – kursansvarig SMF Birkagårdens folkhögskola

””Peter Nitschke höll en workshop, retorik för lärare på Lärarförbundet-folkhögskolelärarns årsmöte idag och det blev fantastiskt lyckat. Vi vill skicka en guldstjärna till Peter!””

Pia Lundberg – mötesledare och affärsområdeschef EGN

””Peter ger med stort engagemang, humor och kunskap oss en inblick i härskarteknikens värld och fallgropar. Igenkänning, skratt och många insikter i hur det faktiskt påverkar vardagen – både i arbetslivet och på fritiden. Tack för intressant, rolig och nyttig föreläsning – och tack för alla konkreta tips och råd om hur vi ska svara, hantera och förhålla oss när vi blir utsatta för härskarteknik – det kommer vi ha stor nytta av! Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kollegor på Snacka Snyggt!””

Maria Olin – Medieinstitutet

””Peter Nitschke har gett flera inspirerande workshops hos oss där han gett våra studenter värdefulla insikter och verktyg i deras kommande yrke som utbildningsproducenter.””

Björn Welmer – Head of Sales Management Customer Support Ericsson

””Peter förstod vad vi ville ha- han la föreläsningen på rätt nivå! Föreläsningen var pedagogisk och det fanns en interaktion mellan deltagarna och Peter. Han hade också förmågan att ge bra exempel för att stärka sina teser så att budskapen kom fram på ett tydligt sätt. Samtliga deltagare var nöjda med föreläsningen och den motsvarade våra förväntningar”.”

Margaretha Kühne –tidningen Chef, ansvarig Chefs nätverk

””Peters workshop höll högsta klass både till innehåll och utförande. Han har en väldigt bra närvaro och tonträff i dialogen med deltagarna. Förutom att leverera konkreta tips och verktyg bjöd han frikostigt på sig själv och sin humor vilket gjorde dagen till en oförglömlig upplevelse!””

Kristina Cohn Linde – MIG (Marknadsföreningen i Göteborg)

””Peter Nitschke föreläste hos oss om modern retorik och presentationsteknik och det gjorde han med bravur! Förutom att han med sin egen person uppfyllde alla kriterier han pratade om i modern retorik så lyckades han också involvera och engagera sin publik och därmed skapa hög delaktighet. Responsen från deltagarna var väldigt positiv!!””

Magnus Olsson – Konceptchef, Energy Saving, SMC

”“Jag har haft två mycket givande retorikträningar med Peter Nitschke. Han skapade ett tillåtande arbetsklimat och gav mig konkreta tekniker för hur jag skulle vässa mitt framförande och bli mer självsäker som presentatör. Dessutom är han väldigt duktig på att jobba fram manus/innehåll samt hur presentationer ska utformas. Med Peters hjälp jobbade jag fram en presentation som jag själv kände mig riktigt nöjd med och dessutom fick ett fint mottagande av publiken.””

Maria Örtengren – Projektledare, UR

”“Vill börja med att berömma Peters insats i Retorikmatchen! Han är så generös med sitt lyssnande, ambitiös och väldigt tv-proffsig! En fröjd att få ha möjlighet att ha med i denna produktion!””