Peter Nitschke – Retorikkonsult och föreläsare

Det finns många anledningar till att jag valt att jobba med retorik men jag känner extra starkt för att hjälpa människor som inte vågar göra sin röst hörd av olika anledningar. Om en person fått höra av andra att hen inte är värd att lyssna på vill jag vara den som säger “skit i dem, nu bevisar vi att de inte vet vad de pratar om”. Att få hjälpa någon att våga stå på sig och ta den plats hen förtjänar är något av finaste och mest inspirerande jag vet. Vill ni vässa kommunikationen på er arbetsplats kommer jag gärna till er och håller en föreläsning, workshop eller kurs.

Bakgrund:

Jag är utbildad på retorikkonsultprogrammet på Södertörns Högskola ochhar en bakgrund som skådespelare med sammanlagt tre års skådespelarutbildning. Parallellt med föreläsandet kör jag stand up regelbundet och har du vägarna förbi någon av Stockholms stand up klubbar så kanske vi ses där. Kort sagt är jag intresserad av allt som har med kommunikationen mellan talare och publik att göra. Det vill säga hur vi berättar, gestaltar och argumenterar för att övertyga vår publik. Jag hjälper dig bland annat med hur du kryddar dina presentationer med humor utan att tappa din trovärdighet och hur du kan berätta berättelser som berör och ger dina åhörare nya perspektiv.

Utöver föreläsandet är jag flitigt anlitad som expertkommentator i olika mediekanaler som tv4, svt, sr, Aftonbladet mm. Jag är också fast jurymedlem i tv-programmet Retorikmatchen som produceras av UR.

Kontakta Peter på telefon 076 214 08 82 eller mejla till peter@snackasnyggt.se

Förutom detta så är det Peter på Snacka Snyggt som hjälper och producerar filmer till företag. Du har väl sett vår medverkan i nyhetsmorgon? Dessa filmer är bland annat producerade och framtagna av Peter.

Peters öppna kurser

Storytelling 11 maj
Det här är kursen för dig som vill lätta upp din informationsrika presentation med storytelling som verktyg vid Employer Branding. Har du det som inslag kan den tungviktiga informationen bli fjäderlätt.

Snacka Snyggt 28-29 september
Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. 

Storytelling 19 oktober
Det här är kursen för dig som vill lätta upp din informationsrika presentation med storytelling som verktyg vid Employer Branding. Har du det som inslag kan den tungviktiga informationen bli fjäderlätt.

Sagt om Peter:

“Vill börja med att berömma Peters insats i Retorikmatchen! Han är så generös med sitt lyssnande, ambitiös och väldigt tv-proffsig! En fröjd att få ha möjlighet att ha med i denna produktion!”

Maria Örtengren – Projektledare, UR

“Jag har haft två mycket givande retorikträningar med Peter Nitschke. Han skapade ett tillåtande arbetsklimat och gav mig konkreta tekniker för hur jag skulle vässa mitt framförande och bli mer självsäker som presentatör. Dessutom är han väldigt duktig på att jobba fram manus/innehåll samt hur presentationer ska utformas. Med Peters hjälp jobbade jag fram en presentation som jag själv kände mig riktigt nöjd med och dessutom fick ett fint mottagande av publiken.”

Magnus Olsson – Konceptchef, Energy Saving, SMC

”Peter Nitschke föreläste hos oss om modern retorik och presentationsteknik och det gjorde han med bravur! Förutom att han med sin egen person uppfyllde alla kriterier han pratade om i modern retorik så lyckades han också involvera och engagera sin publik och därmed skapa hög delaktighet. Responsen från deltagarna var väldigt positiv!!”

Kristina Cohn Linde – MIG (Marknadsföreningen i Göteborg)

”Peters workshop höll högsta klass både till innehåll och utförande. Han har en väldigt bra närvaro och tonträff i dialogen med deltagarna. Förutom att leverera konkreta tips och verktyg bjöd han frikostigt på sig själv och sin humor vilket gjorde dagen till en oförglömlig upplevelse!”

Margaretha Kühne –tidningen Chef, ansvarig Chefs nätverk

”Peter förstod vad vi ville ha- han la föreläsningen på rätt nivå! Föreläsningen var pedagogisk och det fanns en interaktion mellan deltagarna och Peter. Han hade också förmågan att ge bra exempel för att stärka sina teser så att budskapen kom fram på ett tydligt sätt. Samtliga deltagare var nöjda med föreläsningen och den motsvarade våra förväntningar”.

Björn Welmer – Head of Sales Management Customer Support Ericsson

”Peter Nitschke har gett flera inspirerande workshops hos oss där han gett våra studenter värdefulla insikter och verktyg i deras kommande yrke som utbildningsproducenter.”

Maria Olin – Medieinstitutet

”Peter ger med stort engagemang, humor och kunskap oss en inblick i härskarteknikens värld och fallgropar. Igenkänning, skratt och många insikter i hur det faktiskt påverkar vardagen – både i arbetslivet och på fritiden. Tack för intressant, rolig och nyttig föreläsning – och tack för alla konkreta tips och råd om hur vi ska svara, hantera och förhålla oss när vi blir utsatta för härskarteknik – det kommer vi ha stor nytta av! Jag kan varmt rekommendera Peter och hans kollegor på Snacka Snyggt!”

Pia Lundberg – mötesledare och affärsområdeschef EGN

”Peter Nitschke höll en workshop, retorik för lärare på Lärarförbundet-folkhögskolelärarns årsmöte idag och det blev fantastiskt lyckat. Vi vill skicka en guldstjärna till Peter!”

Sara Silfverskiöld – kursansvarig SMF Birkagårdens folkhögskola

”Stort tack för föreläsningen igår. Vi är supernöjda – eleverna ännu nöjdare! I utvärderingarna tyckte eleverna att det roligaste med dagen var Peter. Det vi kunde förbättra till nästa utbildningstillfälle var mer Peter. Så superstort tack! Hoppas du kan komma och föreläsa för snart igen!”

Nathalie Sorting – Marknadskoordinator på Academedia