Serena Mon de Vienne – retorikkonsult, föreläsare och delägare

Serena har ordet:

“Mina två viktigaste bidrag till samhället är min kommunikativa kompetens kring ledarskap och föräldraskap. Jag vägleder i hur du skapar en mer jämlik dialog – trots maktförhållandet. Ju mer vi digitaliseras och ju snabbare förändringstakten går desto viktigare blir förmåga till kontaktskapande kommunikation – oavsett om det är med ditt barn, i ett möte med dina kollegor eller med mikrofonen på de stora scenerna. Fördelarna blir att du får mer gör för frågor som är viktiga för dig och att du får mer genuin kontakt med människorna i din omgivning.”

Bakgrund:

Serena Mon de Vienne är retorikkonsult och konsultchef på Snacka Snyggt retorikbyrå. Hon är utbildad på retorikkonsultprogrammet på Södertörns Högskola och har även en examen från Balettakademin i Stockholm. På Snacka Snyggt håller hon i kurser, workshops samt individuella retorikträningar och hon ses ofta i media som retorikexpert, där hon kommenterar bland annat politikers retorik.

Tidigare har Serena bland annat drivit eget företag, arbetat som journalist samt undervisat på Södertörns Högskola. Hennes främsta intresse inom retorik kretsar kring empatisk kommunikation: hur du skapar en jämlik dialog trots maktförhållanden – och samtidigt behåller ansvaret!

På fritiden gillar Serena äventyr och hon har bergsklättrat i Israel, djupdykt i Filippinerna och vandrat på Island. Hon tar tacksamt emot förslag på vart hennes nästa äventyr ska äga rum.

Kontakta Serena på telefon 076-214 32 16 eller mejla serena@snackasnyggt.se

Serenas öppna kurser

Framgångsrika samtal 24-25 april
Att få till framgångsrika samtal är något som vi alla strävar efter. I teorin kan det låta enkelt men i praktiken är det något helt annat. Många beskriver detta som ett slags karisma – något man har eller inte har – men i själva verket rör det sig om tekniker som går att lära sig. Denna kurs är perfekt för dig som vill bli skarpare och tryggare i dina dagliga dialoger och få mer meningsfulla möten.

Framgångsrika samtal 18-19 december
Att få till framgångsrika samtal är något som vi alla strävar efter. I teorin kan det låta enkelt men i praktiken är det något helt annat. Många beskriver detta som ett slags karisma – något man har eller inte har – men i själva verket rör det sig om tekniker som går att lära sig. Denna kurs är perfekt för dig som vill bli skarpare och tryggare i dina dagliga dialoger och få mer meningsfulla möten.

Hör Serena själv berätta hur du kan stärka barns självkänsla:

Sagt om Serena:

”Serena höll en interaktiv workshop för ett av våra chefsnätverk. Jag känner deltagarna så bra nu att jag kan se när en träff är fullpott – Serenas workshop var en sådan träff. Tack vare hennes känsla för stilnivå lyckades hon möta deltagarna där dem är. Jag är supernöjd med hennes insats, den var helt enkelt strålande!”

Margaretha Kühne – vice vd Tidningen Chef

”‪Ni som går i tankar om att bli en bättre retoriker och talare, gör det med Serena Mon de Vienne. Tack för en mycket utvecklande och inspirerande dag!‬”‬‬‬‬‬‬

Lars Tenger – säljchef Ottoboni Group

”Det var som att få ett kommunikativt PT-pass. Genom sin positiva och raka stil blev några timmars retorikträning både effektiv och upplyftande. Min kommunikation är starkare och mer träffsäker nu. Jag fick med mig många do’s and don’ts och ett konkret nytt kraftfullt intro som jag kommer använda när jag inleder mina presentationer.”

Malin Ingewall – vd Sticky Beat

”Serena har utan tvekan varit vår mest uppskattade föreläsare. Vi har anlitat många föreläsare genom åren men aldrig varit så nöjda som vi var med Serena. Hon har lyckats förmedla värdefull kunskap på ett konkret och pedagogiskt sätt.”

Edina Nexelius, Projektledare Rädda Barnen

“Your workshop was hands-on, easy to relate to and your present and energy got the whole audience attention. I have talked with many participant and they were very satisfied with your effort. The only negative was that they would have liked longer… and thats just positive! Thank you so much for contributing to a successful kick-off for our team.”

Susanne Björnhöfde, HR Business Partner Siemens

”En mycket intressant dag som verkligen uppskattades av alla. Du hade en bra närvaro, konkreta exempel som var lätta att ta till sig och du höjde allas självförtroende på ett naturligt sätt. Tack för det!”

Markus Selme, vd Swedish Net Communication

”Serena coachade på ett pedagogiskt och proffsigt sätt. Jag har fått bra verktyg för att fånga lyssnaren och förmedla mitt budskap tydligt och rakt, utan störande krusiduller eller tics. Kan varmt rekommendera Serena och Snacka Snyggt som retorikcoach!”

Cecilia Fredriksson, HR-generalist Svensk Fastighetsförmedling

”Tack för en fantastisk föreläsning. Dina tips och idéer kring förhandling kommer ge nycklar till våra medlemmar som kommer att skörda nya samarbeten och relationer. Din energi fångade även de mest principfasta deltagarna. Jag kunde känna hur du fick deltagarna att ifrågasätta sina inrutade mönster och hitta hoppet i förhandlingstillfället. Fenomenet med att uppleva sig själv var så kul att identifiera hos gänget och en väckarklocka för många.

Erik Blomqvist, Sales Director RATIONAL Scandinavia AB

”Stort tack Serena! Jag är oerhört imponerad över din kompetens och engagemang. Bland de bästa utbildningarna jag har varit på.”

Petra Eggen, Försvarsmakten