Tomas Rimeika – retorikkonsult och föreläsare

Tomas är retoriker och statsvetare och innehar både en examen i retorik från Uppsala universitet och en examen i statsvetenskap från Göteborgs universitet. Tomas passion är att riva murarna mellan publik och den som står på scenen, och skapa sammanhang där vi ser och bekräftar varandra. Tomas har över sex års arbetserfarenhet av att utbilda i retorik, och har bland annat arbetat med Spotify, Universal Music, Wermland Opera, King, Uppsala universitet och Koneo, för att nämna några.

”Rockstjärneretorik” var omdömet från en kursdeltagare under en av Tomas utbildningar och hans specialitet är energin i retoriken – att få dig att generera en sådan energi och närvaro att du övertygar ännu bättre. Denna unika kombination av retorikkunskaper och rockstjärneerfarenhet ger en extra udd åt hans utbildningar. Utöver detta har Tomas arbetat som projektledare inom inkludering och på så sätt hjälpt nyanlända arbetslösa akademiker som kommer till Sverige på grund av flykt eller annan orsak, att kunna starta på nytt här.

Kontakta Tomas

Telefon 076 216 67 27 

Mejl: tomas@snackasnyggt.se

Tomas öppna kurser

Snacka Snyggt 24-25 oktober 2023 Stockholm
Snacka Snyggt 13-14 mars 2024 Stockholm

Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. 

Sofia Thorsén, office manager, Würth Elektronik Sweden. 

”“Vi var alla överens efteråt att var och en av oss fick till en av våra bästa presentationer någonsin – så Tomas tips och dagen på Scandic Malmen var verkligen lärorikt för oss. Dessutom kändes det som att vi lyckades bra med att faktiskt få in det nya vi lärt oss rent praktiskt. Det kändes som att budskapet gick ända fram den här gången! Så vi har verkligen växt som presentatörer och förmedlare av våra budskap. Vi är glada över att vi la tid på att grotta ner oss i det här tillsammans med Tomas!””

Anneli Thunell, fastighetsjurist, Fortifikationsverket. 

”“Jag är lyrisk över kursen! Upplägget var så bra: filminspelning, feedback och riktiga övningar – läskigt men himla bra! Nästan så att jag längtar lite efter att hålla ett föredrag snart för att kunna ta tillvara på mina kunskaper! Jag har redan rekommenderat en kompis att gå kursen!” ”

Projektledare, Teknisk konsultbyrå, Stockholm. 

”“Jag hade riktigt höga förväntningar på min individuella träning med Tomas och blev imponerad av resultatet! Tomas snappade snabbt och skickligt upp vad jag behövde hjälp med och lyckades med ett kort förberedande samtal och två timmars träning ge mig en verktygslåda med knep som verkligen funkar för mig.””

Joakim Johansson, General Manager Universal Music

””Det har varit en otroligt värdefull utbildning och du har varit en formidabel kursledare…Stort tack för feedback och för en otroligt inspirerande dag…Du är verkligen en fantastisk ledare i detta och inspirerar oss…Stort tack Tomas!””

Sandra Thulin, räddningsofficer, Helikopterflottiljen. 

””Vi är mycket nöjda med Tomas som föreläsare och upplägget på föreläsningarna! Han är en inspirerande talare och levererade på hög nivå – han “levde som han lärde”. Han gav oss även verktyg som vi tar med oss till kommande utmaningar””

Emelie Hebbe, lärare Estetiska Skolan, Arvika. 

””Inspirerande, motiverande och peppande. Intressant innehåll som är relevant för alla oavsett bransch. Klockrent helt enkelt””

Leo Andersson, LA Lifestyle.

”“Tomas är entusiasmerande och full av positiv energi för att inte tala om kunskaper och skills som han friskt delar med sig av till sin klient, hans feedback känns äkta och ärlig, han vill väl på ett uppriktigt sätt och han levererar din kritik i klartext och pedagogiskt vilket jag gillar skarpt…Tomas mötte mig precis just där jag är idag och det uppskattar jag.””

Eva Melander Tell, kanslichef, Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden, Stockholm.

””Verkligen en bra föreläsning…fick fram mycket tankvärt under den relativt korta tiden.””

Anna Hedlund, Chapter Lead, Spotify.

”“De olika härskarteknikerna du tog upp var ett bra format att få deltagarna att förstå när det uppstår! Mycket igenkänningsfaktor och jag tycker det bidrog till många bra diskussioner i publiken. Majoriteten av den feedback jag hörde efteråt fokuserade på att deltagare tyckte det var en bra ögonöppnare och att det kändes applicerbart.””