Insights personlighetstyper

Kommunicera med olika personlighetstyper

Social kompetens ligger högt på önskelistan för både arbetsgivare och kunder men även i privatlivet. Det är alltid lika roligt att samtala med någon du ”klickar” med, men lika klurigt när det skär sig i kommunikationen. I den professionella vardagen ställs du förr eller senare inför utmaningen att samarbeta med andra som tänker och kommunicerar helt olikt från dig själv.

Utifrån Insights Discovery’s personprofiler och Jungs teorier om personligheten lär vi er hur ni kommunicerar effektivt med olika personlighetstyper; oavsett om det är kunder, kollegor eller samarbetspartners. Vi går igenom introversion och extroversion, om tänkande och kännande beslutsfattande, och ni får öva er i att känna igen de fyra kommunikationsstilarna. Utbildningen ger er en högre förståelse för varför vissa personer klickar och andra krockar, resultatet blir en högre social kompetens och förmågan att kunna “klicka” med vem som helst.

Vi skräddarsyr gärna ett upplägg för just ert företag, och ni väljer själva plats, utformning och kurslängd (hel-, halv- eller kombinerad tvådagarskurs med andra ämnen). Vi erbjuder även kortare föreläsningar och workshops på ämnet om det är mer intressant. För att få mest ut av kursen rekommenderar vi att ni köper till personlighetsprofiler till alla som går utbildningen.

Innehållsförslag (beroende på upplägg och önskemål)

  • Introduktion till Jungs personlighetsteori och Insights Discovery.
  • Våra fyra kommunikationsstilar – så fungerar de.
  • Skillnader mellan extroversion och introversion.
  • Hitta signalerna som berättar hur personen vill fatta beslut.
  • Anpassa kommunikationen effektivt beroende på vem du talar med.
  • Så argumenterar du med de som inte tänker som dig.
  • Vägen till ett effektivt samarbete – med alla kommunikationsstilar.

Vill du veta mer om kursen?

Varför har jag inte lärt mig detta innan? Jag har fokuserat så mycket på sakkunskap att jag glömt bort hur viktig kommunikationen är. Med kunskaperna om de fyra kommunikationsstilarna känns det som om jag blev två meter längre! "
Frida Ehrencrona, business controller SVD

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.

Snacka Snyggt akademin är äntligen här!

Nu är de unika 100% webbaserade kurserna lanserade.

 

Bland annat hittar du:
Vardagssnack – för hela familjen
Sälj Snyggt
Snacka Snyggt – presentationsteknik
Digital presentationsteknik
Digitala möten