Mellan pekpinne & curling

– så stärker du barns självkänsla

Många föräldrar och vuxna upplever att de säger samma sak – om och om igen – utan fruktbar respons. Då är det lätt att prova den ena pedagogiska modellen efter den andra, vilket sällan ger det samarbete vi önskar. Denna föreläsning går igenom hur vi vuxna skapar en mer jämlik dialog med barn och unga i vår omgivning – och samtidigt behåller ansvaret för samspelets kvalité. Det bjuds på retoriska lösningar som sätter människan före metoden, och som uppmuntrar dig till att utforska ditt egna autentiska vuxenskap.

Under en eller två timmar varvas teoretiska insikter med praktiska övningar – och igenkänningsfaktorn är hög! Serena Mon de Vienne ger handfasta verktyg för hur vi skapar en kommunikation som bygger på ömsesidig respekt, och inte på en maktposition. Du får bland annat insikter om det berömda berömmandet, nackdelarna med den klassiska rådgivningsreflexen samt kreativa alternativ för hur du bemöter barns frustration och känsloutfall på ett sätt som varken kränker eller curlar barnen.

Resultatet av föreläsningen blir en ökad medvetenhet kring vilka kommunikativa val som ger vilken effekt, där målet är att stärka barnens självkänsla. Kunskapen leder till att du vet vad du ska säga och göra när olika situationer uppstår.

Innehållsförslag att välja mellan:

 • Barnuppfostran från 1700-talet till idag.
 • Självförtroende vs självkänsla – vad är vad egentligen?
 • Barnen samarbetar och du påverkar hur.
 • Komplimangers effekt på på barnens självkänsla. 
 • Tre sätt att bekräfta för att stärka självkänslan. 
 • Den jämlika dialogen – ta ägandeskap över dina åsikter, känslor och behov. 
 • Behovet bakom – att hitta källan i barnens kommunikation och beteende.
 • Där vett och etikett möter integritet.
 • Vuxnas och barnens mest använda härskartekniker.
 • Hur löser vi konflikter utan att kränka eller curla?
 • Se upp för rådgivningsreflexen!
 • Där vett och etikett möter integritet.
 • Föräldrarnas och barnens mest använda härskartekniker.
 • Den vanligaste orsaken till vardagsbråk – och lösningen!

 

*Föreläsningen är perfekt för företag och organisationer som vill stärka kvalitén i sin kommunikation till barn, samt effektivisera den ur ett långsiktigt perspektiv samt för företag som vill stötta sina anställda i att lättare hitta balansen mellan arbetsliv och privatliv. Ytterligare vanliga beställare är nätverk och olika föräldragrupper. Innehållet i föreläsningen anpassas efter syfte, deltagare och deras kommunikativa utmaningar. 


Jag tycker om hur Serena Mon de Vienne varierar och engagerar mig under sin föreläsning, som beskriver barnuppfostran under de senaste 200 åren. Genom att varva forskning, trender och övningar så får en lite av allt. Du hinner aldrig tröttna, du får tid att reflektera med din granne och du får en djupare förståelse över varför vi befinner oss där vi är idag. För mig blir det också väldigt tydligt att Serenas förmåga att blanda in en ton av humor i ämnet gör det mycket lättare att ta till sig de delar som känns lite mer smärtsamt att komma till insikt om. Efter föreläsningen kände jag mig inspirerad, och diskussionerna med mina kollegor har fortsatt långt efter att föreläsningen avslutats."
Katarina Sparrdal, marknadskommunikatör Ängbybarnens förskolor & trebarnsförälder
Serena höll en otroligt inspirerande och lärorik föreläsning om hur vi kommunikativt bygger barns självkänsla. Hon är kunnig, pedagogisk och har ett engagemang som smittar av sig på publiken. Jag fick mig många tankeställare, och vissa av hennes uttryck har jag använt så många gånger att det känns som om jag själv kommit på dem. Ett bra betyg med andra ord. Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att lyssna på henne igen!"
Thérèse Adawi, PR Manager Swedbank & tvåbarnsförälder

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss