Nästa tillfälle:
4 maj 2021

Kommunikativt ledarskap – Elaine Eksvärd

Datum:
Plats:
Tid:
09.00-16.00
Tid:
09.00-16.00
Tid:
09.00-16.00
Tid:
09.00-16.00
Tid:
09.00-16.00
* Kursledare: Elaine Eksvärd
* Kursledare: Elaine Eksvärd
* Kursledare: Elaine Eksvärd
* Kursledare: Elaine Eksvärd
* Kursledare: Elaine Eksvärd
Från 7900 Kr ex. moms
Från 7900 Kr ex. moms
Från 7900 Kr ex. moms
Från 7900 Kr ex. moms
Från 7900 Kr ex. moms

Kommunikativt ledarskap med Elaine Eksvärd!

Som chef blir du säkert emellanåt överväldigad av alla samtal som kommer i ledarrollen. Kommunikativt ledarskap och digital ledarskap är för dig som vill effektivisera samtalen och göra dem konstruktiva – så du kan få göra det du gärna vill hinna med – jobba! 

Ett samtal som går dåligt resulterar tyvärr i fler samtal. Denna kurs är för att minska samtalsförökningen och du får enkla verktyg till det samtal en chef har. Att vara tydlig, kunna ge  uppbyggande feedback, konstruktiv kritik och föra ett motiverande samtal är några av de saker en chef behöver. Men ibland är det konflikthantering och härskartekniker mellan medarbetare eller jargonger som inte passar värdegrunden som ska kallas professionell. Det finns sätt att lösa dessa saker utan dramatik. Samtidigt som du får verktyg från, Elaine Eksvärd som är chef sedan 13 år tillbaka men också Sveriges mest anlitade retoriker, så får du även nätverka och byta tips och tricks med andra chefer från olika branscher. Huvudsyftet med utbildningen är att ge dig som chef eller ledare verktyg för att tackla de kommunikativa utmaningarna du ofta möter. Den här workshopen vill du inte missa, det är en direkt investering dina samtal och din tid!

För dig som är ledare och inte bara tycker det är svårt att hålla engagemanget uppe utan  dessutom tycker det är utmanande att hålla folk engagerade under ett digitalt möte. Nu har vi goda nyheter! Kommunikativt ledarskap är den kurs som har högst tryck på sig just nu och efter stor efterfrågan förlänger vi kursen till en heldag och utökar den med Digitalt ledarskap. Från 09.00-16.00 får du tillsammans med andra chefer lära er tackla svåra samtal och dessutom de digitala utmaningarna som en ledare tvingats lära sig nu. Du kan skapa digitala möten som medarbetarna ser fram emot, ge mötesramar och digitala hållningsregler som folk kan följa för bästa stämning bland medarbetarna. Du kan få folk att växa! Efter denna heldag står du rustad med både retoriska formler för vad du ska säga, men också manualer för hur du som ledare gör det bäst digitalt.

Kursen innehåller:

 • Tydlig kommunikation – vägar dit
 • Framgångsrik feedback
 • Motiverande samtal
 • Konflikthantering
 • Att leda genom personliga kriser
 • Hantera informella ledare på jobbet
 • Konstruktiv kritik mellan medarbetare
 • Konsten att erkänna fel och ta emot kritik som chef

Kursen är för dig som:

 • Är ny som chef eller jobbat som chef länge.
 • Vill ha konstruktiva samtal med dina medarbetare
 • Ha enkla med slagkraftiga formler för att tackla varje kommunikationsutmaning
 • Träffa andra chefer och nätverka/dela tips och tricks i ledarskapet
 • Tror på devisen “learning by doing”
 • Vill kunna övertyga utan att köra över, utan att få med anhängare
 • Vill skapa en arbetsplats folk ser fram emot att komma till.

 

*2017 gjorde Novus, på uppdrag av Snacka Snyggt, en nationell undersökning på Sveriges svåraste samtal och upptäckte att de samtal som hamnar på topp tiolistan innefattar de samtal som en chef kan stöta på – på en och samma dag.

Vill du veta mer om kursen?

Väldigt praktisk och användbar workshop. Konkreta metoder för att kommunicera på ett bättre sätt!"
Björn Tegnèr, Älvdalens Kommun
Proffsigt, intressant och underhållande! Jag går gärna på fler av Elaines kurser i framtiden. Snyggt jobbat Elaine!"
Rosanna Ogebjer, Baserfarm AB

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.