Härskarteknik

Kurs i härskartekniker

– Verktyg för schysst kommunikation på jobbet

Härskarteknik är den fula vägen till makt, där ”härskarna” förtrycker sin omgivning – medvetet eller omedvetet. För att tackla detta behöver ni ett retoriskt självförsvar, som gör att ni kan hantera härskaren snyggt och samtidigt behålla fokus på ert budskap. 

Flera studier visar att ju bättre medarbetarna mår desto bättre presterar de. Det är därför lönsamt att skapa ett respektfullt arbetsklimat – där de anställda inte agerar motarbetare utan medarbetare. Under en halv- eller heldag får ni handfasta verktyg för hur ni synliggör härskartekniker och hur ni bemöter dem framgångsrikt. Resultatet blir att ni får ett starkare kommunikativa självförtroende och kunskap om hur ni kommunicerar på ett schysst sätt.

Denna kurs passar er som vill lära er hantera svåra situationer och personer på ett retoriskt vinnande sätt – oavsett om det gäller kontakten med kollegor, kunder eller leverantörer. Vi anpassar alltid upplägget så att det ska passa er på bästa sätt.

Innehållsförslag (beroende på upplägg och önskemål)

  • Introduktion till modern retorik 
  • Genomgång av alla härskartekniker
  • Identifiera, bemöt och förebygg härskarteknikerna
  • Konsten att hantera besvärliga typer snyggt
  • Vardagsmakt – den fina vägen till makt.
  • Diskussion och övningar i olika härskartekniker

För mindre grupper om 3-8 personer kan vi varmt rekommendera vårt öppna tillfälle om härskartekniker.

 

Vill du veta mer om kursen?

Kunnig, engagerad och inspirerande föreläsare och som även kunde relatera till sig själv. Vi fick bra och konkreta tips som vi kan omsätta i vårt arbete. Vi uppskattade att föreläsningen blandades med korta och praktiska övningar. En mycket givande föreläsning på en halv dag, som gav mersmak."
Britt-Marie Häggberg, föreläsning för samhällsavdelningen, Länsstyrelsen i Norrbottens län

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.