Retorik för ledare

Retorik för chefer & ledare

De kommunikativa utmaningarna för chefer och ledare är många och olika. På en och samma dag kan du behöva leverera besvärlig information till en anställd, för att i nästa stund hålla ett inspirerande föredrag för teamet.

Som chef är kommunikationen avgörande för att lyckas i sin ledande roll och det är viktigt att kunna motivera och vägleda sina anställda i både med- och motgång. Huvudsyftet med utbildningen är att ge chefer och ledare nya perspektiv på den professionella kommunikation och retoriska strategier för hur man höjer sina medarbetares prestationer.  Utbildningen stärker förmågan att kommunicera som en uppskattad ledare som får medarbetarna att vilja lyssna, oavsett var i hierarkin de befinner sig. Vi behandlar även storytelling, härskartekniker och konsten att leverera kritik på ett snyggt sätt. Resultatet blir en kommunikativ trygghet med effektivare retorik som medför fler genomslag och färre missförstånd.

Retorik för ledare går bra att kombinera med flera av våra andra ämnen så som modern retorik och presentationsteknik och härskartekniker. Vi kan även erbjuda en personlighetsanalys via Insights Discovery i samband med tillfället. Hör av er Serena på jagvill@snackasnyggt.se så skräddarsyr vi ett förslag till just er!

Innehållsförslag (beroende på upplägg och önskemål)

  • Tydlig kommunikation – vägar dit
  • Framgångsrik feedback
  • Motiverande samtal
  • Konflikthantering
  • Att leda genom personliga kriser
  • Hantera informella ledare på jobbet
  • Att leda genom personliga kriser
  • Konstruktiv kritik mellan medarbetare
  • Konsten att erkänna fel och ta emot kritik som chef

Vill du veta mer om kursen?

Det har varit en otroligt värdefull utbildning med en formidabel kursledare. Stort tack för feedback och för en otroligt inspirerande dag!"
Joakim Johansson, General Manager, Universal Music
Vi var alla överens efteråt att var och en av oss fick till en av våra bästa presentationer någonsin, dagen var verkligen lärorikt för oss. Dessutom kändes det som att vi lyckades bra med att faktiskt få in det nya vi lärt oss rent praktiskt. Vi har verkligen växt som presentatörer och förmedlare av våra budskap"
Sofia Thorsén, office manager, Würth Elektronik Sweden

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.

Snacka Snyggt akademin är äntligen här!

Nu är de unika 100% webbaserade kurserna lanserade.

 

Bland annat hittar du:
Vardagssnack – för hela familjen
Sälj Snyggt
Snacka Snyggt – presentationsteknik
Digital presentationsteknik
Digitala möten