Retorik för ledare

Retorik för chefer & ledare

De kommunikativa utmaningarna för chefer och ledare är många och olika. På en och samma dag kan du behöva leverera besvärlig information till en anställd, för att i nästa stund hålla ett inspirerande föredrag för teamet.

Som chef är kommunikationen avgörande för att lyckas i sin ledande roll och det är viktigt att kunna motivera och vägleda sina anställda i både med- och motgång. Huvudsyftet med utbildningen är att ge chefer och ledare nya perspektiv på den professionella kommunikation och retoriska strategier för hur man höjer sina medarbetares prestationer.  Utbildningen stärker förmågan att kommunicera som en uppskattad ledare som får medarbetarna att vilja lyssna, oavsett var i hierarkin de befinner sig. Vi behandlar även storytelling, härskartekniker och konsten att leverera kritik på ett snyggt sätt. Resultatet blir en kommunikativ trygghet med effektivare retorik som medför fler genomslag och färre missförstånd.

Retorik för ledare går bra att kombinera med flera av våra andra ämnen så som modern retorik och presentationsteknik och härskartekniker. Vi kan även erbjuda en personlighetsanalys via Insights Discovery i samband med tillfället. Hör av er Serena på jagvill@snackasnyggt.se så skräddarsyr vi ett förslag till just er!

Innehållsförslag (beroende på upplägg och önskemål)

  • Skapa enighet med tydliga mål och visioner.
  • Leda i förändring och hantera med-och motgångar 
  • Få besvärliga budskap att landa snyggt
  • Konsten att ge och få feedback
  • Se till att dina medarbetare minns vad du sagt
  • Hantera och förebygg konflikter genom konstruktiv konflikthantering
  • Storytelling – gör ditt budskap levande.

Vill du veta mer om kursen?

Det har varit en otroligt värdefull utbildning med en formidabel kursledare. Stort tack för feedback och för en otroligt inspirerande dag!"
Joakim Johansson, General Manager, Universal Music
Vi var alla överens efteråt att var och en av oss fick till en av våra bästa presentationer någonsin, dagen var verkligen lärorikt för oss. Dessutom kändes det som att vi lyckades bra med att faktiskt få in det nya vi lärt oss rent praktiskt. Vi har verkligen växt som presentatörer och förmedlare av våra budskap"
Sofia Thorsén, office manager, Würth Elektronik Sweden

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.