Nästa tillfälle:
13 november 2020

Storytelling

Datum:
Plats:
Tid:
08.30-12.30
* Max 25 deltagare!
Från 2995 Kr ex. moms

Storytelling

Det här är kursen för dig som vill lätta upp din informationsrika presentation med storytelling. Har du det som inslag kan den tungviktiga informationen bli fjäderlätt.  Berättelser har en kraft som slår de flesta andra kommunikationsmedel. Med rätt berättelse kommer åhörarna inte bara förstå ditt budskap, de kommer dessutom känna med både dig och det du säger – och det är först när känslan väcks som vi blir övertygade på riktigt. Som åhörare speglar vi vårt eget liv och våra erfarenheter i berättelsen vi hör och kan helt plötsligt identifiera oss med en person, en produkt eller ett företag som vi tidigare inte ens hört talas om. Genom rätt berättelser kan vi skapa ett VI med både medarbetare och kunder. Så oavsett om du jobbar med internkommunikation, marknadsföring eller håller presentationer så är det ett av de effektivaste kommunikativa verktygen du kan ha.

I den här workshopen får du lära dig hur du skapar en kraftfull berättelse. Du får lära dig hur bygger upp den dramaturgiskt och anpassar den för olika medier och format. Kunskaper du kommer ha användning av oavsett om du vill stärka ditt företags varumärke i sociala medier, skapa en VI-känslan bland medarbetarna, eller som ett verktyg för att göra mer inspirerande presentationer.

 

Kursinnehåll:

 • Hitta dina personliga storys – så skapar du berättelser av dina erfarenheter.
 • “Måla bilder i åhörarnas huvuden” – tekniker för att tala till alla sinnena.
 • 5 ingredienser för en kraftfull berättelse – så bygger du dramaturgin.
 • Berätta med humor – skapa punchlines i dina berättelser.
 • Så använder du kroppsspråk och röst för att ta din berättelse till en högre nivå.
 • Anpassa din story för sociala medier.
 • Story-selling – hur du säljer genom berättelser.
 • Så använder du berättelser i sociala medier för att skapa interaktion och bygga relationer.

 

Kursen är till för dig som:

 • Vill kunna få publiken att fångas i en story
 • Göra informationstunga presentationer lättare med relevanta storys
 • Förstå skillnaden mellan personliga och privata storys.
 • Vill återvinna andras berättelser på ett trovärdigt sätt.
 • Vill byta ut en del powerpoints mot storytelling
 • Vill ha en upplyft åhörarskara efter du har talat.

Vill du veta mer om kursen?

Jag tycker kursen var väldigt givande, bra och lärorik. Jag kommer att ta med mig massa tips nösta gång jag ska hålla en presentation."
Unni Warner, Sabina and Friends
Jag kom till kursen med en önskan att bli en bättre berättare som drar andra in i berättelsen. Jag vill att andra mår bra av att lyssna på mig. Under kursen fick vi höra ett antal bra berättelser och fick känna på hur magisk energin i gruppen blir redan efter att var och en berättar om en upplevelse i 2 min. Nu kommer jag analysera mig och andra med tanke på vad jag lärde mig under kursen och sen skapar jag mina drömberättelser."
Katja Göller, Bi-Snack Sverige AB
Otroligt bra material och vi fick riktigt bra diskussioner mellan varandra i våran grupp. Är så glad att jag tog del av denna kurs och fick absolut mersmak. En superbra och en kurs jag verkligen kan rekommendera! Stort tack"
Jessika Sillanpää, STUA
Gillade att tekniker och verktyg exemplifierades när Peter pratade. Det var tydligt upplägg och många bra exempel. Jag gillade den öppna trygga stämningen i gruppen och under utbildningen, som delvis har med deltagarnas respektfulle beteende att göra men också den miljö och ton som snacka snyggt och Peter satte genom bemötande och upplägg. Det var längesedan jag kände mig så trygg att våga, och där kritik från varandra var så väl uppskattat och välmenta i syfte att förbättra och hjälpa varandra. Tack för en bra kurs!"
Nathalie Topperwien Blom, Svenska Kyrkan

Hitta en kurs som passar dig

Vi erbjuder en rad olika retorikkurser och retorikutbildningar med inriktning på modern retorik, presentationsteknik och säljretorik.