Så blir din kommunikation oemotståndlig

Vill du veta knepen som gör din kommunikation oemotståndlig, oavsett om det gäller en presentation på jobbet eller ett tal på vännens bröllop? Med dessa tips kommer du snart att bli en mästare på kommunikation! 

Vi har alla våra utmaningar när det kommer till kommunikation. Det kan vara allt från hur vi kommunicerar när vi blir arga till att tycka det är svårt att småprata under mingel. Här nedanför listar vi tre tips på hur du kan bli en bättre talare, oavsett vilken situation du befinner dig i. 

Vad är dina utmaningar? 

Fundera över vilka kommunikativa utmaningar du står inför. När vi tycker att vi är dåliga på en viss sak undviker vi gärna att göra den i den mån det går. Vi vill uppmuntra dig att inte göra det! Se dessa saker som utmaningar som du ska klara av, och träna på att behärska dem i stället.

Det du säger till dig själv spelar roll 

Skapa dig en powertanke. Vad du säger till dig själv påverkar dig på samma sätt som om din bästa vän skulle ha sagt det. Skapa därför en stark tanke som får dig att växa. Om du till exempel ska hålla i en presentation – tänk på att bara säga bra saker till dig själv.

Bli studerad 

Fråga folk i din närhet om de kan ge dig feedback angående din kommunikation. Det är nästintill omöjligt att upptäcka saker i sin kommunikation om man bara utgår ifrån sig själv. Att få feedback från någon annan är därför både gratis och värdefullt. Genom feedbacken får du reda på vad du gör bra, men också vad du kan träna på för att bli ännu bättre.  

Vill du veta mer om hur du blir en mästare på kommunikation? Lyssna på poddavsnittet Veckans retoriktips: Ditt bästa retoriska jag! Vill du få fler tips på hur du får din kommunikation oemotståndlig är du varm välkommen till Snacka Snyggts retorikkurser IRL, digitalt eller digital live.