Så blir din kommunikation oemotståndlig

Vill du veta knepen som gör din kommunikation oemotståndlig oavsett om det gäller en presentation på jobbet eller ett tal på vännens bröllop? Med dessa tips kommer du snart kunna bli en mästare på kommunikation! 

Vi alla har våra utmaningar när det kommer till kommunikation, det kan vara allt i från hur vi kommunicerar när vi blir arga till att ha svårt att småprata under mingel. Nedan listas tre tips på hur du kan bli en bättre talare oavsett situation. 

Vad är dina utmaningar? 

Fundera ut vad som är dina kommunikativa utmaningar. När vi tycker att vi är dåliga på något undviker vi gärna det i den mån det går, men gör inte det! Se dem som utmaningar du ska besegra och träna på att behärska dem istället.

Det du säger till dig själv spelar roll 

Skapa dig en powertanke. Det du säger till dig själv påverkar dig på samma sätt som att din bästa vän skulle sagt det. Ha därför en stark tanke som får dig att växa och säg bara bra saker till dig själv inför en presentation till exempel. 

Bli studerad 

Fråga folk i din närhet om de kan ge dig feedback angående din kommunikation. Det är svårt, eller näst intill omöjligt, att se sig själv och att få feedback från någon annan är både gratis och värdefullt. Genom feedbacken får du reda på vad du gör bra men också vad du kan träna på för att bli ännu bättre.  

Vill du veta mer om hur du blir en mästare på kommunikation? Lyssna på poddavsnittet Veckans retoriktips: Ditt bästa retoriska jag! Vill du få fler tips på hur du får din kommunikation oemotståndlig är du varm välkommen till Snacka Snyggts retorikkurser IRL, digitalt eller digital live.