Vinn över personen till din sida

Förhandlingsteknik

Boka

Bra och mycket praktiska exempel och tips, gav nytänkande och nya sätt att bemöta i svåra låsta situationer mellan två parter!

Karin Frejsjö, Karlstads kommun

Kursen var både inspirerande OCH gav handfasta tips på hur man hanterar olika situationer som kan uppstå i en förhandling. Jag kommer definitivt ha nytta av knepen. Rekommenderas starkt!

Christian Zaar, Magnolia Bostad

Jag rekommenderar verkligen denna kurs. Otroligt lärorik och inspirerande. Teori varvades med praktik och övningar under två kursdagar. Föreläsaren var verkligen superproffsig.

Martina Elford

Otroligt hög nivå på kursledaren! Vilken kunskap, engagemang och energi! Upplägget på kursen flöt perfekt. Kursen från början till slut var otroligt tydlig, vilket gör att verktygen blir användbara i vardagen.

Emma Jarledal, Finess Hygiene AB

OM KURSEN

Plats

Stockholm

Göteborg

Deltagare

12

Pris

15 900 kr exkl. moms

Längd

Tvådagars (9-17)

Kommunikativa nycklar för en god förhandlingsteknik

Det här är kursen för dig som vill lära dig kommunikativa nycklar för att bli en skicklig förhandlare. Oavsett om det handlar om tydliga strategier för att få igenom dina förslag eller hantera deras nej och ifrågasättanden, så kommer vår kurs i förhandlingsteknik forma dig till en smart förhandlare med en tydlig strategi.

Förhandlingar är svåra samtal och ofta känner vi att vi drar det kortaste strået. Sanningen är att förhandlingar inte behöver vara svåra, vi har bara fått lära oss fel strategier som gör situationen mer komplicerad än vad den faktiskt är. I den här kursen går vi igenom klassiska myter och misstag om hur de flesta förbereder sig inför förhandlingar och går igenom forskningsförankrade och prövade strategier som faktiskt fungerar.

Lär dig grunderna i förhandlingsteknik på 2 dagar
Under dessa två dagar djupdyker vi ner i psykologin och retoriken som krävs för att hantera förhandlingar på ett smart och effektivt sätt, där du får lära dig allt från hur du hanterar mindre konflikter till att strategiskt lägga fram förslag som motparten har svårt att säga nej till. Du får en förberedelsemall som hjälper dig att få en tydlig bild av förhandlingssituationen och ger dig övertaget genom att du vet hur du ska navigera i de klurigare delarna av förhandlingen. Helhetsgreppet du får med dig från vår kurs i förhandlingsteknik är vikten av tydliga strategier samt hur du kan vara tuff mot problemet men samtidigt trevlig mot personen. Detta säkerställer att du kan stärka relationen med motparten samtidigt som du får igenom det du vill.

Med rätt kunskap och retoriska strategier kan du smidigt parera onödiga konfliktsituationer, fulknep och maktstrategier. Samtidigt kan du lägga ditt fokus på att föra fram dina förslag så att de landar snyggt hos den andra personen. Det här är en kurs som mixar psykologiska insikter och praktiska övningar för att säkerställa att du direkt efter kursen känner dig bekväm med att använda verktygen i nästa förhandling. Efter dessa två dagar behöver du inte hoppas på resultatet du vill få, du vet precis hur du ska förbereda och genomföra förhandlingen för att maximera chansen att få det du vill.

Datum

 • Göteborg2024-05-14 – 2024-05-15

  15,900krBOKA

 • Stockholm2024-04-16 – 2024-04-17

  15,900krBOKA

Kursen innehåller:

 • Introduktion till modern förhandlingsteknik.
 • Presentera förslagen smart – Sätt spelplanen!
 • Kommunikativa nycklar ger dig nödvändig information.
 • Smarta frågor för att hantera invändningar.
 • Så säger de nej på tre olika sätt – och hur du vänder dem till ett ja.
 • Vanliga missar och hur du ska göra istället.
 • Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen.
 • Emotionell intelligens – Parera psykologiska fällor.
 • Förhandlingsteknik för den konflikträdda.
 • Psykologiskt smart argumentationsteknik
 • Uttrycken som knuffar förhandlingen i rätt riktning.
 • Förberedelsemallen som skapar trygghet.
 • Svar på tal på svåra frågor & kommentarer.

Kursen är för dig som vill:

 • Lära dig kommunikativa nycklar för att förhandla
 • Ha en enkel och effektiv förberedelsemall inför förhandlingar
 • Vara en vass förhandlare trots att du är konflikträdd
 • Känna dig bekväm i förhandlingar
 • Ha ett retoriskt självförsvar mot tuffa förhandlare och fulknep.
 • Lära dig argumentationsteknik
 • Vinna en förhandling och fortfarande ha en bra relation till motparten
 • Inspireras men också göra konkret förändring vid nästa förhandling
 • Nätverka och och få tips från andra branscher och förhandlingssituationer
Boka

Vill du skräddarsy en kurs för ditt företag?

Vi kan självklart skräddarsy en kurs, workshop eller föreläsning utifrån era utmaningar och behov. Tillsammans med er anpassar vi upplägget för att möta era önskemål gällande innehåll, längd och plats. Ni får alltid en skräddarsydd offert som berättar mer om hur en utbildning eller föreläsning kan se ut. Välkommen!

Skicka mig mer info!

Vanliga frågor om förhandlingsteknik

Vad innebär förhandlingsteknik?

Förhandlingar handlar om psykologi och om att förstå dels vad motparten vill ha – och vad denne kan tänka sig att offra. Dels så handlar det även om självkännedom. Många går in i en förhandling med helt fel inställning. Man är dåligt påläst, man har fel attityd, man underskattar sig själv – eller motparten – och man har helt fel mål. Förhandlingsteknik innebär att man följer en plan och att man lär sig att hitta – och hantera – alla nycklar som kan låsa upp lyckta dörrar vid förhandlingsbordet.

Hur blir jag en bättre förhandlare?

Att bli en skicklig förhandlare kräver lång träning, erfarenhet och kunskap. Genom att utbilda sig rent teoretiskt och lära sig grunderna i förhandlingsteknik så får man nycklarna för att lyckas. Men, det krävs även praktisk träning. Se alla dagliga förhandlingar som träning och börja vässa dina kunskaper i vardagen. Träna, testa nya tekniker, analysera och följ upp. Ingen blir fullärd direkt!

Jag är orolig inför en förhandling – hur hanterar jag detta?

Varför är du orolig? Känner du att du befinner dig i ett mentalt underläge? Har du för stor respekt för motparten? Det finns många anledningar till varför man kan känna oro inför en förhandling. Det gäller att omvandla det till någonting positivt. Att vara nervös och lite spänd behöver inte vara dåligt. Har du rätt förhandlingsteknik att luta dig mot så kan oron istället bli ren energi och ett vapen att använda sig av.

Är ett nej alltid ett nej?

Förhandlingen mynnade ut i ett nej – och det är bara att acceptera? En stor skillnad mellan en skicklig förhandlare och en sämre – mer ovan – sådan är att den förre ser ett nej som en chans att ställa en ny fråga. Det handlar om att hitta en ny vinkel och att använda fantasin för att luckra upp knutarna. Förhandlingsteknik innebär att man lär sig att se saker och ting i andra färger än bara svart och vitt. Ett nej behöver inte vara ett definitivt nej. Det är bara en öppning för nya infallsvinklar.

Vad ska jag undvika vid en förhandling?

Det finns några saker som man definitivt ska undvika vid en förhandling. En av de viktigaste är att undvika lögner. Det förekommer förvisso nästan alltid tjuv-och rackarspel vid förhandlingsbordet – och det är en del av charmen. Men att ljuga är att ta saker och ting lite för långt – i synnerhet om det handlar om ekonomiska förhandlingar. En lögn har ett pris och detta i form av din egen trovärdighet. Är du beredd att offra den?

Hur hittar jag tillfällen att träna?

Det går att omsätta dagliga förhandlingar till rena träningspass för framtida, mer professionella, förhandlingar. Hur lyckades du hitta en kompromiss med din kollega på jobbet? Vilken taktik hade du när du förhandlade om den varan på Blocket? Vilka fel gjorde du när du fick ta hand om disken efter middagen? Förhandlingar sker dagligen. Fundera över vilka tekniker som kan användas vid skarpt läge!

Kan rätt retorik göra skillnad vid en förhandling?

Definitivt. Genom rätt retorik kan man avväpna motparten och undvika att fulspel sker. Man kan även få tuffa, erfarna förhandlare att mjukna genom retoriska knep. Med rätt retorik och med rätt argumentationsteknik kan man bli en väldigt skicklig förhandlare och dels vinna en förhandling – men även fortsatt ha en bra relation med motparten.

Kan jag lära mig att förhandla mot en person jag gillar?

Det finns en grundregel vid varje förhandling. Du förhandlar mot ett mål – och inte mot en person. Det går att vara hård i sak, men samtidigt mjuk mot person. En skicklig förhandlare vet att konflikt kan uppstå i en sakfråga, men att det inte är personligt. Det är viktigt att skilja på sak och person. Samma sak gäller givetvis om din motpart är en person som du kanske inte gillar. Sakfrågan först!

Varför vinner jag inga förhandlingar?

Till stor del så handlar det om att du använder fel förhandlingsteknik. Det är en komplex fråga som omfattar väldigt många faktorer. Ett vanligt misstag – och en vanlig anledning till varför man lämnar förhandlingsbordet som en förlorare – handlar om att man underskattar sig själv. Genom rätt teknik så kan man också sätta rätt värde på sig själv och därmed bli en bättre förhandlare.

Jag är rädd för konflikter – kan jag ändå förhandla?

Konflikträdsla är en vanlig egenskap. Det behöver inte vara av ondo och det behöver definitivt inte ligga en i fatet i samband med en förhandling. Att vara rädd för att ge sig in i konflikter är inte synonymt med att man per se är en dålig förhandlare. Genom att se skillnaden mellan sakfråga och person så kan man ändå bli en mästare vid förhandlingsbordet. Att lära sig att argumentera korrekt och med rätt retorik gör skillnad.