Hero_c85b4973-8845-4c9a-9160-d64cfecf17b3_1500x833_crop_center
Start / Kurser / Presentationsteknik

Presentationsteknik

Företagsanpassa
linkedin logo

Vem vill inte gå från en tråkig PowerPointpresentation till att presentera med power? Att hålla en presentation inför andra kan många gånger kännas både ovant och skrämmande. Så hur gör proffsen för att verka självsäkra och naturliga varje gång? Vi går igenom mekanismerna bakom nervositet och vikten av förberedelse. I kursen får du lära dig grunderna inom presentationsteknik och får många tips på hur du kan presentera ditt material på nya sätt.

Kursen är för dig som håller såväl små som stora presentationer i jobbet eller andra sammanhang men passar även dig som har kundmöten eller håller pitcher. Det här är en intensiv kurs i presentationsteknik där deltagarna aktivt får arbeta med de olika verktygen genom ett flertal kreativa och lättsamma övningar som ger tydliga resultat direkt. Du får till exempel chansen att vässa på en slagkraftig inledning (hisspitch) och lära dig tänka utanför boxen (projektorn) när du håller en presentation. Med humor, högt tempo och igenkänning lär vi dig hur du hittar glädjen i att prata inför andra. Du får även chans att ta del av tips och råd från aktiva i branschen som delar med sig av sina tidigare okända föreläsarhemligheter. Lyft din presentation till oanade höjder och möjliggör avancemang i karriären genom att bli bättre på att tala inför andra!

info-symbol

PRIS 8900 SEK | 1 dag


 • 15

  maj

  Stockholm

  15 maj

  pris 8900 SEK

  Laddar...

 • 5

  sep

  Stockholm

  5 sep

  pris 8900 SEK

  Laddar...

 • 10

  dec

  Stockholm

  10 dec

  pris 8900 SEK

  Laddar...

Dagen överträffade alla förväntningar! Otroligt bra upplägg, liten tight grupp där alla deltagarna blev sedda.

Helené Johansson, Entreprenör

KURSEN INNEHÅLLER

 • Strategisk inledning – Så styr du folks uppfattning om dig
 • Retoriska glimtar – Så använder du oväntade men högst relevanta inslag
 • Journalistiska tekniker – Använd formuleringar som fastnar och väcker nyfikenhet
 • Utnyttja presentationsrummet – Så gör du rummet till en naturlig del av din presentation
 • “Platser” – Lär dig att memorera din presentation med hjälp av platser
 • Mentala pop-ups – Styr när åhörarna kommer att tänka på din presentation i framtiden
 • Checklistan – Så förbereder du dig inför presentationen
 • Inledning och avslutning – Så ger du åhörarna rätt känsla
 • Hantera nervositet – En stor del av en framgångsrik presentationsteknik handlar om att hantera nervositet

KURSEN ÄR FÖR DIG SOM VILL

 • Förstå vad som är övertygande kroppsspråk, röst och retorik
 • Ha andra slagkraftiga verktyg som inte är powerpoint
 • Powerpointbanta
 • Testa verktygen på plats – learning by doing på kursen
 • Studera andra bra talare och få deras hemligheter till slagkraftiga presentationer
 • Lära dig av retorikexperternas knep för att utveckla din kommunikation
 • Få tips och tricks från personer utanför din bransch
 • Inspireras men också se konkret förändring och förbättring av din presentationsteknik direkt efter kursen

VANLIGA FRÅGOR OM PRESENTATIONSTEKNIK

Vad innebär presentationsteknik?

Presentationsteknik är en helhet bestående av en mängd olika faktorer som samspelar med varandra. Rätt retorik, rätt tonläge, rätt inledning, humor och en förmåga att kunna hantera sina nerver. Utöver detta så ska man även kunna äga rummet samt vara påläst om det ämne man presenterar. Allt detta går att lära sig!

Hur håller jag nerverna under kontroll?

Att hålla en presentation innebär en anspänning. Du har en press på dig – och du ska lära dig att hantera den. Som vid så mycket annat så handlar det om att övning ger färdighet. Man måste träna – och man måste vara beredd på att ramla av hästen med jämna mellanrum. Med rätt förberedelser och med rätt teknik kan nerverna kontrolleras. De kan bli en styrka snarare än en svaghet.

Spelar kroppsspråket någon roll vid en presentation?

Kroppsspråket har en stor betydelse. Du övertygar dina åhörare med hur du agerar rent kroppsligt. Tillsammans med rätt retorik och rätt tonläge så sätter ditt kroppsspråk standard för hela din presentation.

Hur fångar jag åhörarnas intresse?

En strategisk inledning kan forma åhörarnas bild av dig. En bra inledning sätter tonen för resten av presentationen. Inledningen går att jämföra med en hisspitch: du har x antal minuter på dig att skapa ett intresse. Lär du dig detta så är mycket av slaget vunnet!

Vilka verktyg behöver jag för min presentation?

Powerpoint är ett kraftfullt verktyg att använda sig av. Men, det får aldrig bli för mycket. Genom att våga banta bort användandet av Powerpoint och istället använda andra tekniker så skapar du en personlig, mer övertygande presentation.

Kan jag hitta inspiration någonstans?

Det är alltid bra att låta sig inspireras av andra skickliga talare, retoriker och föreläsare. Det finns exempelvis massor av klipp på Youtube. Hur rör de sig på scenen, när tar de pauseringar, vilket röstläge använder de och har de något unikt i övrigt som du kan överföra till din egen stil? Våga tänk utanför boxen och se bortom din egen bransch också.

Hur kan jag lära mig att memorera min presentation?

Det finns massor av knep för att minnas bättre. Genom att använda platser som ett sätt att memorera så kan på ett naturligt sätt komma ihåg viktiga punkter och skapa ett intressant flöde utan avbrott. Det är en effektfull teknik.

Kan jag förbereda mig på ett bättre sätt?

Ju bättre förberedelse – desto bättre presentation. Genom att skapa en checklista så kan du får en överblick över hur din presentation kommer att se ut och om du eventuellt har missat någonting viktigt. Checklistan skapar en trygghet: du vet att allting relevant är med.

Hur påverkar min presentation mina åhörare?

Målet är att den information du delger från scenen kommer att leda till nya uppslag och förändringar. Ett annat mål är att åhörarna ska minnas din presentation i framtiden och komma att tänka på dina ord vid vissa tillfällen. Det är möjligt att göra genom mentala Pop-Ups.

Vad skiljer en bra presentation mot en sämre sådan?

Det finns ofta punkter att peka på som skillnad mellan en intressant och bra presentation och en ointressant sådan. Humor är en faktor, tempot en annan och en tredje handlar om igenkänning – du vill att åhörarna ska nicka instämmande i det du säger. Genom att fokusera på dessa tre faktorer så kan din presentation bli intressantare och lämna ett större avtryck.

Snacka Snyggt logo

Vi håller kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vi med en lösning. Allt du behöver är något att säga, vi ger dig lösningarna för att det ska landa snyggt.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev nedan!

När du prenumererar på nyhetsbrevet godkänner du också
Snacka snyggts integritetspolicy.

LinkedIn logo
LinkedIn logo

KONTAKTA OSS


jagvill@snackasnyggt.se

Gustav Eksvärd: 076 216 66 33

BESÖK OSS


Stockholm
Tegnérlunden 3, 2 TR
111 61 Stockholm

Göteborg
Kungsportsavenyn 1
411 36 Göteborg