För dig som vill bli tydligare och få fram ditt budskap när du presenterar.

Snacka Snyggt

Boka

Jag är otroligt nöjd. Kontakten innan själva kursen har varit riktigt professionell och den har inte lämnat några frågetecken. Allting flöt på riktigt bra båda dagarna med mat, lokal och lämnade verkligen inget mer att önska. Kursledaren var otroligt kunnig och pedagogisk. Vi har blivit utmanade ur våra comfort zones och puschade till att ta risker. Trodde inte det var möjligt att utvecklas så mycket på bara två dagar.

Sandra Pressell, CEVT

Jag har gått ett gäng utbildningar och kurs, detta var den absolut BÄSTA av dem alla. Genom att blanda teori/fakta med diskussioner och gruppövningar gav dessa dagar något utöver det vanliga. Jag är så nöjd med kursen och fick både nya insikter och praktiska verktyg att använda framöver. Så högsta betyg från mig! 🙂

Erika Frost, LRF

Jag tyckte själv att jag var rätt duktig på kommunikation, vilket jag kanske är men jag fick verkligen utmana mig själv. Öva på att bli mer personlig. Jag har inte varit i de sammanhang där jag har plockat in personligt i mina presentationer och de förstår jag ju nu att det är ju för att jag är rädd för den delen. Jag har fått insikter och verktyg för att våga träna mer.

Pia Aartola, Region Västmanland

Denna kurs var helt klart mer givande än vad jag hade vågat förvänta mig. Utbildningen blandades med praktiska övningar i små och större grupper, teori, filmklipp och hemläxor. Jag och mitt företag kommer att ha stor nytta av detta i all form av kommunikation med våra kunder, stort tack!

Mattias Högstedt, Krogarna.se

Otroligt inspirerande och kursledaren var fantastisk! Häftigt att se hur han bara på två dagar lyckades få oss kursdeltagare att vända våra ”rädslor”, våga gå utanför våra trygghetszoner och utvecklas. Fick många bra tips och verktyg att använda i presentationer men också i vardagen.

Eva-Lena Grankvist, Expandia Moduler AB

OM KURSEN

Plats

Stockholm

Göteborg

Malmö

Deltagare

12

Pris

14900 kr exkl. moms

Längd

Tvådagars (9-17)

Snacka Snyggt

Snacka Snyggt är vår grundkurs i modern retorik och är till för dig som vill avdramatisera det här med att tala inför folk. Efter kursen ska du både våga och vilja prata inför andra samt ha verktyg för att utforma presentationer som dina kunder och kollegor ser fram emot. Vi håller retorikkursen både i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi kliver in i den moderna retorikens värld där du får lära dig om psykologiska mekanismer som avgör om folk lyssnar eller inte lyssnar på vad du säger. Du får retoriska redskap och lär dig presentationsteknik för att få lyssnarna i ditt grepp, redan från den första sekunden. Vi behandlar bland annat kroppsspråk, rösthantering och argumentationsteknik. Mycket fokus läggs på presentationsövningar som filmas, varpå feedback ges från kursledare och kurskollegor vilket hjälpt många med talängslan. Snacka Snyggt är den självklara retorikkursen för dig som vill lära dig grunderna i modern retorik och konsten att tala inför en publik.

Datum

 • Stockholm2023-02-15 – 2023-02-16

  14,900krBOKA

  3 platser kvar
 • Stockholm2023-03-07 – 2023-03-08

  14,900krBOKA

  1 plats kvar
 • Stockholm2023-04-18 – 2023-04-19

  14,900krBOKA

 • Malmö2023-05-02 – 2023-05-03

  14,900krBOKA

 • Göteborg2023-05-23 – 2023-05-24

  14,900krBOKA

  5 platser kvar
 • Stockholm2023-05-30 – 2023-05-31

  14,900krBOKA

Kursen innehåller:

 • Modern presentationsteknik
 • Hitta din autenticitet när du pratar inför folk
 • Så gör du ett bra första intryck
 • Använd kroppsspråk, röst och klädsel för att förstärka ditt budskap
 • Sätt en intresseväckande inledning
 • Vägen till trovärdighet, nyfikenhet och välvilja
 • Storytelling – Bygg slagkraftiga berättelser av egna erfarenheter
 • Argumentationsteknik – Fyra argument som övertygar
 • Retoriskt Boot Camp – Presentationsövningar i grupp
 • Presentationer och övningar som filmas
 • Fyra presentationer med feedback från kursledare och kursdeltagare
 • Filmat material och personlig återkoppling från kursledare
 • Kursintyg

Kursen är för dig som vill:

 • Få konkreta verktyg för dina presentationer
 • Få tillämpa verktygen under kursdagarna
 • Ha konstruktiv feedback från kursledaren och kurskollegorna
 • Studera bra presentatörer och förstå verktyg som gör dem slagkraftiga
 • Knäcka koden för slagkraftiga presentationer
 • Lära dig skillnad mellan bra och mindre bra kroppsspråk
 • Ge feedback till-, och bli inspirerad av presentatörer från andra branscher
 • Inte bara vill förstå utan också tillämpa verktyg
Boka

Vill du skräddarsy en kurs för ditt företag?

Vi kan självklart skräddarsy en kurs, workshop eller föreläsning utifrån era utmaningar och behov. Tillsammans med er anpassar vi upplägget för att möta era önskemål gällande innehåll, längd och plats. Ni får alltid en skräddarsydd offert som berättar mer om hur en utbildning eller föreläsning kan se ut. Välkommen!

Skicka mig mer info!

Vanliga frågor om retorik

Vad betyder retorik?

Retorik betyder talarkonst. Det har en historisk klang. Aristoteles kallade retorik för konsten av övertyga. Det är oerhört förklarande och gångbart även i vår nutid: genom rätt retorik så kan du övertyga vem som helst. Retorik är ett oerhört kraftfullt verktyg och med rätt tekniker i bagaget så kommer du att lyckas uppe på scenen.

Vad innebär en retorikkurs?

Vid en retorikkurs så lär du dig tekniker och grunderna i modern retorik. Genom teori – och genom praktiska övningar – så tar du dig steg för steg framåt och lär dig om kroppsspråk, tonläge, presentationsteknik och argumentationsteknik. Viktiga verktyg att använda både i vardagen, vid förhandlingar och vid presentationer.

Hur kan jag bli en bättre retoriker?

Mycket handlar om att learning by doing. Övning ger färdighet. Men, all träning måste också vila på en stabil grund. Du blir en bättre retoriker genom att träna – men du måste också fokusera på rätt saker i dina övningar. Därför är en retorikkurs viktig.

Finns det några hjälpmedel för att bli en bättre retoriker?

Att filma sig själv är ett väldigt bra sätt att ta reda på vilka styrkor och vilka brister man har. Det ger dig en möjlighet att skapa en förändring och finslipa på detaljerna.

Storytelling – hur kan det skapa en intressant retorik?

Att våga vara personlig är ett verktyg inom modern retorik. Genom att bygga upp slagkraftiga berättelser – baserade på egna erfarenheter – så kan du fånga intresset hos dina åhörare.

Hur tar jag nästa steg som retoriker?

Det går alltid att utveckla och förkovra sig inom retorik. En viktig sak är att våga handla. Du kan ha alla teoretiska kunskaper som finns inom modern retorik – men du måste också våga omsätta dessa till praktiskt handling. Genom detta tar du ett viktigt steg!

Kan jag träna retorik med andra?

Att träna retorik i grupp är något som bär frukt. Genom att tala inför andra – och få konstruktiv feedback – så blir du en bättre retoriker. Du ska aldrig ta kritik personligt: allt är utvecklande för dig.

Jag har problem att minnas min presentation – finns hjälpmedel?

I en retorikkurs så inkluderas även minnesträning. Det är en viktig del av att bli en skicklig retoriker. Du måste lära dig att komma ihåg vad du ska säga och ha vissa nycklar att utgå ifrån. Genom effektiv minnesträning så får du verktyg som gör dig bättre.

Varför är retorik viktigt?

Många företag ställer krav på att de anställda ska ha goda kunskaper om språk och kunna uttrycka sig väl i skrift. Få ställer samma krav vad gäller tal och retorik. Genom en ökad kunskap om retorik och vilket kraftfullt vapen det verkligen är så kan företag göra stora vinster. Detsamma, naturligtvis, för den enskilde individen.

Vilka fördelar ger en retorikkurs mig?

Du lär dig grunderna i modern retorik och du får därmed ett kraftfullt verktyg att använda i olika sammanhang. Du blir en bättre föreläsare, du lär dig hålla intressanta, fängslande presentationer, du kan få ett övertag vid förhandlingsbordet och du kan använda retorik för att övertyga personer du möter i din vardag. Retorik kan användas i alla möjliga sammanhang och en kurs ger dig allt du behöver för att ta nästa steg – både inom karriären och som människa.

Boka