Hero_06e8ac0b-0913-4d8a-b0eb-8ea2a8bfeb52_750x417_crop_center
Start / Kurser / Kommunikativt ledarskap

Kommunikativt ledarskap

Företagsanpassa
linkedin logo

Tycker du att det är förlegat att säga att det är ensamt på toppen? Är du trött på att ansvaret för personal faller till de som kan fatta ”tuffa” beslut på bekostnad av medarbetares mående. Har du förstått värdet i formuleringen ”humant kapital” samt genomskådat att ”mjuka värden” egentligen är kommersiella? Vill du ha verktyg för att snabbare ta din arbetsplats till samma insikter och få slagkraftiga metoder? Då är du en av de kursdeltagare som har en given plats på kursen ”Kommunikativt Ledarskap – Ge kraft och få resultat”.

Om kursledaren
Elaine Eksvärd har varit ledare de senaste 15 åren, har 17 års erfarenhet av medial närvaro i ris och ros och 11 års erfarenhet av att få ut budskapet framgångsrikt i bästsäljande retorikböcker och sociala medier. Hon är nu verksam arkitekt av flertalet storbolags infriande av omsättningen av värdegrunden – värderande. Tillsammans med hennes och kursdeltagares samlade mångåriga erfarenheter och framgångskoncept från olika branscher kommer du komma ut med verktyg och insikter du inte vill missa. En av många verktyg och insikter Elaine levererar under kursen är inte formuleringar som ”Det kostar inte att vara snäll” utan att motsatsen är en hög kostad för resultaten som den boskapsdrivande ledaren strävar mot. Det finns andra och bättre vägar mot tillväxt.

* Kursen är inte för konflikträdda förändringsvilliga varelser utan lösningsorienterade sådana. 

* Kursboken som ingår blir mot slutet av dagarna handboken du kommer hålla nära tills innehållet sitter i ryggmärgen.

info-symbol

PRIS 9900 SEK | 1 dag


 • 23

  apr

  Stockholm

  23 apr

  pris 9900 SEK

  Laddar...

 • 15

  okt

  Stockholm

  15 okt

  pris 9900 SEK

  Laddar...

 • 14

  nov

  Göteborg

  14 nov

  pris 9900 SEK

  Laddar...

Kommunikationsverktyg till chefer från en av Sveriges bästa utbildare. Rekommenderar utbildningen varmt!

Mikael Andersson, HR-ansvarig Schibsted

KURSEN INNEHÅLLER

 • Värdegrund och värderande
 • Personalomsättningens kostnader
 • Tendenser som ger och tar kraft på jobbet
 • Tydligt ledarskap – så kommunicerar du din ledarstil
 • Skapa en feedbackkultur
 • Så tar du feedback som chef
 • Konflikthantering på jobbet
 • Att leda i kris – personliga och nationella
 • Så hanterar du informella ledare
 • Onboarding och Offboarding
 • Digitalt Ledarskap och arbetskultur
 • Konstruktiva och Toxiska tendenser på jobbet
 • Mellanchefsproblematiken

KURSEN ÄR FÖR DIG SOM

 • Är ny som chef eller har jobbat som chef länge
 • Är Hr-chef eller har HR-ansvar
 • Ha enkla med slagkraftiga formler för att tackla varje kommunikationsutmaning
 • Träffa andra chefer och nätverka/dela tips och tricks i ledarskapet
 • Vill sänka procenten för personalomsättningen
 • Vill kunna övertyga utan att köra över, utan att få med anhängare
 • Vill skapa en arbetsplats folk ser fram emot att komma till.
 • Ville ha konstruktiva samtal med dina medarbetare
 • Vill få ner rekryteringskostnaderna (cirka 542.700 per ny person enligt Cision) och behålla kompetent personal
 • Tror på devisen ”Learning by doing”

FLER KURSER MED ELAINE

Elaine håller även kurser i både härskartekniker och presentationsteknik på Snacka Snyggt.

Missa inte dessa två kurser om du tycker om Elaine som kursledare!

VANLIGA FRÅGOR OM LEDARSKAP

Vad innebär digitalt ledarskap?

Idag måste man som chef äga en förmåga att övertyga, entusiasmera och leda även från datorn. Det är svårare – men det är långt ifrån omöjligt. Genom att lära sig behärska det digitala samtalet lika bra som det fysiska så kan du bli en bra chef även då de anställda arbetar från hemmet.

Varför behövs träning i digitalt ledarskap?

Av den enkla anledningen att vår tid kräver det. Mycket tyder på att vi även i framtiden kommer att arbeta mer hemifrån. Genom att lära dig grunderna och genom att få nycklar i ett kommunikativt ledarskap även rent digitalt kan du skapa möten som dina anställda ser fram emot.

Vad är kommunikativt ledarskap?

Kommunikativt ledarskap innebär att du lär dig att föra en dialog med dina anställda, att du ger – och tar – feedback och att du involverar alla medarbetare i beslut som fattas. Nyckeln till ett kommunikativt ledarskap ligger i att hitta rätt kommunikation och att anpassa den till mottagaren.

Vilka fördelar finns i att lära sig kommunikativt ledarskap?

Forskning visar att kommunikativt ledarskap leder till bättre resultat för företag – och en bättre arbetsmiljö för de anställda. Genom att öppna upp för dialog så skapas en delaktighet och en Vi-känsla skapas. Kommunikativt ledarskap föder engagemang och motivation!

Kan jag lära mig ledarskap?

Ledarskap – oavsett i vilken form – går att lära sig genom träning och genom att man förstår vilka verktyg som ska användas. En vanlig missuppfattning är att man föds till ledare. Man kan födas med bättre egenskaper att leda – men det handlar om mer än så: man måste lära sig att leda på rätt sätt också. Det krävs kunskap och träning.

Kan jag förändra mitt ledarskap och bli mer kommunikativ?

Det går att lära gamla hundar att sitta. Det hårda, mer diktatoriska ledarskapet håller – tack och lov – på att försvinna. Vi vet att ett mer kommunikativt ledarskap fungerar bättre. Det bästa av allt är att det går att lära sig grunderna i detta och ta nästa steg i det egna ledarskapet.

Digitalt ledarskap – hur skapar jag intresse via Zoom?

Att leda digitalt innebär helt nya utmaningar för chefer. Många känner sig obekväma och saknar den pondus och det självförtroende man normalt har vid fysiska möten. Det handlar om nya utmaningar – och om att hitta rätt kommunikation för att tackla dessa. Genom att lära sig knepen och att hantera verktygen så kan man också få medarbetarna att se fram emot varje möte i exempelvis Zoom.

Vilka utmaningar innebär ett ledarskap?

Alla ledarskap innebär utmaningar och varje arbetsdag kan bjuda på nya sådana. Det kan handla om konflikter, det kan handla om hur man hanterar informella ledare och det kan handla om att ge – och ta – emot kritik. Det är frågor som ingår i ett ledarskap och som man måste lära sig att hantera.

Kan retorik hjälpa mig i mitt ledarskap?

Retorik betyder konsten att övertyga. Det är en viktig ingrediens i ett kommunikativt och positivt ledarskap. Du kan, genom att använda rätt retorik, övertyga och motivera dina anställda utan att köra över dem. Retorik är ett vapen som du definitivt kan ha fördel av att kunna hantera på rätt sätt.

Vilka detaljer ska jag slipa bort för att bli en bättre chef?

Alla har bättre och sämre sidor. Att göra sig själv medveten om sina sämre sidor är viktigt då det ger en möjlighet att utvecklas. Härskarteknik är ett typiskt exempel på ett sämre ledarskap. Det går att arbeta bort genom en utbildning i ledarskap.

Snacka Snyggt logo

Vi håller kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vi med en lösning. Allt du behöver är något att säga, vi ger dig lösningarna för att det ska landa snyggt.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev nedan!

När du prenumererar på nyhetsbrevet godkänner du också
Snacka snyggts integritetspolicy.

LinkedIn logo
LinkedIn logo

KONTAKTA OSS


jagvill@snackasnyggt.se

Gustav Eksvärd: 076 216 66 33

BESÖK OSS


Stockholm
Tegnérlunden 3, 2 TR
111 61 Stockholm

Göteborg
Kungsportsavenyn 1
411 36 Göteborg